wat is yankee candle
knus home en gifts

Wat is Yankee Candle ?

Wat is Yankee Candle? Yankee Candle is een van ‘s werelds meest populaire merken op het gebied van geurkaarsen en geurproducten. Het bedrijf is opgericht in 1969 in South Hadley, Massachusetts, en heeft sindsdien een indrukwekkende reeks producten ontwikkeld, variërend van traditionele kaarsen tot luchtverfrissers, wax melts en geurverspreiders. Het merk staat bekend om zijn uitgebreide collectie geuren, van fruitige en bloemige aroma’s tot kruidige en houtachtige geuren. Het merk heeft een trouwe aanhang van klanten die dol zijn op het vullen van hun huis met de heerlijke geuren van Yankee Candle. In dit artikel gaan we de geschiedenis, producten en populariteit onderzoeken en ook kijken naar de inzet van het bedrijf voor milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Dus wil jij weten wat Yankee Candle is? Lees dan snel verder!

Inhoud

De geschiedenis van Yankee Candle

Yankee Candle werd in 1969 opgericht door Michael Kittredge in South Hadley, Massachusetts. De oprichting van het bedrijf begon als een hobby: Kittredge maakte op 16-jarige leeftijd zijn eerste kaars uit gesmolten was als cadeau voor zijn moeder. Naarmate hij meer kaarsen maakte, begon Kittredge ze te verkopen vanuit zijn huis en later vanuit een klein winkeltje in het nabijgelegen Holyoke. Nu je weet wat het is, is het goed om wat verder in de gaan op het onstaan ervan.

De eerste kaarsen die ze produceerde, waren handgemaakte kaarsen in zuivelvormige potten. Het bedrijf richtte zich in eerste instantie op het creëren van hoogwaardige kaarsen met geuren die niet te vinden waren bij andere merken. Al snel begon het bedrijf echter uit te breiden en kaarsen te produceren in verschillende maten en vormen, zoals pilaren, votives en theelichtjes.

Al vanaf de jaren 80

In de jaren 80 begon Yankee Candle aan een periode van snelle groei. Het bedrijf opende nieuwe winkels in het hele land en begon internationaal uit te breiden. In 1993 lanceerde Yankee Candle zijn eerste catalogus, waardoor klanten overal ter wereld toegang hadden tot het uitgebreide assortiment kaarsen en accessoires.

In de afgelopen jaren heeft Yankee Candle zijn aanbod uitgebreid naar geurproducten zoals luchtverfrissers, wax melts en geurverspreiders. Het bedrijf heeft ook verschillende belangrijke mijlpalen en innovaties bereikt, zoals de introductie van de geurkaars met twee lonten en de lancering van de populaire “Jar Candles” in 1983. In 2013 werd Yankee Candle overgenomen door Jarden Corporation, een groot Amerikaans bedrijf in huishoudelijke en consumentenproducten.

Waarom is Yankee Candle zo populair?

Wat is Yankee Candle weet je inmiddels, het is één van de meest populaire merken van geurproducten en vooral geurkaarsen wereldwijd. Het bedrijf heeft een loyale aanhang van klanten die hun huis graag vullen met de heerlijke geuren van Yankee Candle. De populariteit van kan worden verklaard door verschillende factoren:

Kwaliteit

Yankee Candle staat bekend om zijn hoogwaardige producten en hoogwaardige ingrediënten. De kaarsen van Yankee Candle branden langer en geven een sterker aroma af dan veel andere kaarsen op de markt.

Innovatie

Het merk is altijd op zoek naar nieuwe manieren om geuren te creëren en geurproducten te verbeteren. Het bedrijf heeft verschillende innovaties bereikt, zoals de introductie van de geurkaars met twee lonten en de lancering van de populaire “Jar Candles” in 1983.

Branding

Ze hebben een sterke merkidentiteit opgebouwd, gericht op het creëren van een warme en gezellige sfeer in huis. Het bedrijf heeft een uitgebreide collectie geuren ontwikkeld die bijdragen aan deze sfeer, waardoor klanten zich emotioneel verbonden voelen met het merk.

Loyaliteit van klanten

Yankee Candle heeft een grote en loyale aanhang van klanten die vaak teruggrijpen naar hun favoriete geuren en producten. Het merk heeft een sterke community van fans opgebouwd, die de producten delen en aanbevelen aan anderen.

Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid van Yankee Candle

Het antwoord op de vraag ‘wat is Yankee Candle’ is natuurlijk veel meer dan alleen een geurkaars. Consumenten hechten steeds meer waarde aan milieuvriendelijkheid en duurzaamheid, en heeft zich ingezet voor het gebruik van natuurlijke en duurzame materialen in hun producten. Het bedrijf heeft ook aandacht besteed aan milieuvriendelijke productie en verpakking.

Duurzame materialen

Yankee Candle maakt gebruik van natuurlijke en duurzame materialen, zoals sojawas en katoenen lonten, in hun kaarsen. Sojawas is een hernieuwbare hulpbron die biologisch afbreekbaar is, terwijl katoenen lonten vrij zijn van lood en zorgen voor een schonere verbranding.

Shop nu één van de vele heerlijke geuren

Carbon Footprint

Daarnaast heeft het bedrijf maatregelen genomen om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren, zoals het gebruik van gerecyclede materialen voor verpakkingen en het implementeren van alternatieve energiebronnen in hun productiefaciliteiten om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Green Initiative

Yankee Candle heeft verschillende initiatieven geïntroduceerd om hun betrokkenheid bij duurzaamheid en milieuvriendelijkheid te tonen, waaronder het “Green Initiative” en het “Reuse and Recycle” programma. Het “Reuse and Recycle” programma stimuleert klanten om hun lege kaarspotten terug te brengen naar winkels om ze te laten recyclen of hergebruiken.

Kortom, ze hebben zich toegewijd aan het gebruik van natuurlijke en duurzame materialen in hun producten en streeft naar milieuvriendelijke productie en verpakking. Het bedrijf blijft zich inzetten voor verbetering en duurzaamheid in hun bedrijfspraktijken.

Absolute toevoeging

Nu je weet wat Yankee Candle exact is, is de kans vrij groot  dat je enthiousiast bent en niet voor niets natuurlijk! Deze kaarsen zijn een absolute een toevoeging aan ieder interieur, omdat geur een grote rol speelt in de warmte en sfeer van een huis. Bij KNUS Lifestyle vind je een ruim assortiment van deze heerlijke kaarsen in de webshop en in onze fysieke winkel KNUS Home & Gifts in Oldenzaal kun je meer dan 25 verschillende geuren ruiken. Of je nu van frisse, fruitige, bloemige of kruidige geuren houdt, bij ons vind je altijd een geur die past bij jouw smaak en stijl. Ontdek de verschillende geuren en laat je inspireren om jouw interieur nog sfeervoller te maken met deze prachtige kaarsen.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 166 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top