wat kost een pvc vloer
knus home en gifts

Wat kost een PVC vloer?

Wil jij een nieuwe vloer, bijvoorbeeld in je woonkamer of misschien in je slaapkamer? Dan zijn er natuurlijk tal van verschillende opties. Een steeds populairdere vloer is een PVC vloer, maar wat kost een PVC vloer nou eigenlijk? Echt een vast antwoord op deze vraag, dat is natuurlijk lastig. De kosten van een PVC vloer zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei verschillende factoren. Hierbij kun je denken aan de grote van het oppervlak waar deze vloer moet komen.

Ook het wel of niet laten leggen van een PVC vloer heeft invloed op de prijs die jij er uiteindelijk voor moet betalen. Een andere variabel is natuurlijk de kwaliteit van je vloer. Wanneer jij kiest voor een hogere kwaliteit, dan zal dit natuurlijk ook invloed hebben op wat de PVC vloer gaat kosten. Om je een eind op weg te helpen kunnen we je natuurlijk wel een indicatie geven hoeveel een PVC vloer nu kost per vierkante meter. Op deze manier kun jij zelf een inschatting maken en de vraag beantwoorden hoeveel een PVC vloer kost.

Inhoud

Wat is een PVC vloer?

Laminaat en pakket, dat is iets wat de meesten van ons wel kennen, maar wat is nu een PVC vloer?  Een PVC vloer is een houtvrije pakketvloer. Het is eigenlijk een vloer die wordt gemaakt van verschillende lagen kunststof. PVC vloeren zijn ontwikkeld als speciaal alternatief voor laminaat, maar ook pakket of zelfs natuursteen. Wanneer er een hoge kwaliteit vloer wordt verwacht, dan is een PVC vloer hier bij uitstek voor geschikt.

Waarom kiezen voor een PVC vloer?

PVC vloeren nemen steeds meer toe in populariteit. Steeds meer mensen kiezen voor zo’n vloer. Dat is natuurlijk ook niet zo heel vreemd, want weet jij wat een PVC vloer je allemaal te bieden heeft?

  • Een PVC vloer is erg duurzaam
  • PVC vloeren zijn ontzettend sterk
  • PVC vloeren zijn onderhoudsvriendelijk
  • De geluidsdemping van een PVC vloer is erg hoog

Één van de belangrijkste eigenschappen van een PVC vloer is dat ze ontzettend geluiddempend zijn. Hierdoor verminder je dus geluiden zoals contact, maar ook omgevingsgeluiden. Daarnaast is een ander groot voordeel dat PVC vloeren erg geschikt zijn om te combineren met vloerverwarming.

Doordat ook PVC vloeren steeds verder ontwikkeld worden zijn deze tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van echte houten vloeren. De kans dat jij al met enige regelmaat over een PVC vloer hebt gelopen en waarschijnlijk dacht dat het echt hout was, die is ontzettend groot.

prijs pvc vloer

Wat kost een PVC vloer

Een daadwerkelijk antwoord op deze vraag, die is er zoals eerder aangegeven helaas niet. Toch kunnen we je wel een indicatie geven van de gemiddelde kosten horend bij het type PVC vloer dat jij kiest. Doordat het voor iedereen verschilt hoe groot de oppervlakte is die gelegd moet worden, geven wij je in dit blog een indicatieve prijs per vierkante meter. Op deze manier kun jij voor jezelf een inschatting maken wat voor jou een PVC vloer zal gaat kosten.

We gaan voor het gemakt de PVC vloeren indelen in een 3-tal categorien;

  • Goedkope PVC vloeren
  • Middenklaas PVC vloeren
  • Dure PVC vloeren

Goedkope PVC vloeren

PVC vloeren kennen we in vele soorten, hierbij horen ook de nodige verschillen in prijs. Wanneer jij kiest voor een goedkope PVC vloer, dan wil je natuurlijk ook weten wat dit kost. Wat kost een goedkope PVC vloer? Als we gaan kijken naar verschillende merken, dan zien we dat mFLOR een relatie goedkoop merk is. Zo kun jij wanneer je kiest voor deze PVC vloer prijzen verwachten circa € 43,- per vierkante meter. Uiteraard zijn er ook binnen dit merk verschillende kwaliteiten beschikbaar, wanneer jij richting de bovenkant van dit segment gaat, houd dan rekening met prijzen tot € 60,- per vierkante meter.

Wil jij in deze prijsklasse blijven, dan zijn er natuurlijk meerdere merken die PVC vloeren aanbieden voor prijzen onder de € 50,- per vierkante meter. Hierbij kun je denken aan merken zoals Ambiat, maar ook JAB is erg populair. Wat kost een PVC vloer van Ambiant? Deze vloeren zijn verkijgtbaar voor € 48,- per vierkanten meter. Ook bij dit merk zie je uiteraard dat je ook hier kunt kiezen voor andere kleuren, andere dikte waardoor de prijs hoger kan uitvallen. Deze prijzen kunnen oplopen tot zo’n € 70,- per vierkante meter.

Middenklasse

Wanneer we het over een middenklasse PVC vloer hebben, dan is onze topfavoriet Therdex. Om eerlijk te zijn vinden wij (en we spreken uit ervaring) dat Therdex veruit de beste prijs/kwaliteit verhouding levert op het gebied van PVC vloeren. Maar wat kost nou een PVC vloer van Therdex? Deze vloeren zijn verkrijgbaar vanaf € 58,- per vierkante meter. Ook hier geldt dat je door te kiezen voor een andere dikte wat hoger uitkomt in prijs. Deze kan bij PVC vloeren van Therdex oplopen tot € 70,- per vierkante meter.

Zoals je hebt gelezen zijn wij ontzettend fan van deze PVC vloer. En als je ergens fan van bent, dan vinden we dat daar ook even wat toelichting bijhoort. Wat de PVC vloeren van Therdex zo uniek maakt, is dat ze op milieuvriendelijke manier worden gemaakt. Dit is ook de reden waarom ze iets meer kosten. Therdex is er namelijk helemaal op ingesteld om hun PVC vloer zo groen mogelijk te maken. Wanneer je bereid bent iets meer te betalen, dan haal jij met Therdex een PVC vloer van topkwaliteit in huis!

Dure PVC vloeren

De verschillende prijzen binnen PVC vloeren zijn eigenlijk niet zo heel erg groot. Nu je weet wat een PVC vloer kost, vind je het wellicht ook interessant om te kijken wat een dure PVC vloer nu daadwerkelijk kost. Wanneer we het over dure PVC vloeren hebben, dan hebben we het eigenlijk over verschillende patronen.

Er zijn namelijk meerdere merken die visgraat vloeren aanbieden. De reden dat deze vloeren wat duurder zijn, heeft ermee te maken dat deze patronen wat complexer zijn. Hierdoor vallen de prijzen van dergelijke PVC vloeren iets anders uit. Wat kost een dure PVC vloer nu eigenlijk? De prijzen van bijvoorbeeld een PVC visgraatvloer komt uit op circa € 68,- per vierkante meter en kan oplopen tot € 75,- per vierkante meter.

welke vloer in de woonkamer

Hoe wordt een PVC vloer gelegd?

Nu je weet wat een PVC vloer kost, is het ook handig om te weten hoe deze vloeren worden gelegd. Speel jij al langer met de gedachten om een andere vloer te nemen, dan leggen wij je hier stap voor stap uit hoe het leggen van een PVC vloer nu eigenlijk in z’n werk gaat. In de basis kennen we twee soorten PVC vloeren. Beide vloeren worden op hun eigen specifieke wijze gelegd. We hebben het over een Gluedown ook wel dryback genoemd en de Uniclick variant. Bij een Gluedown PVC vloer wordt de vloer eigenlijk direct op de vlakke betonvloer of als er een ondervloer aanwezig is op de ‘zwevende’ ondervloer gelegd. Om te kunnen bepalen of deze mogelijkheid er is, is het altijd aan te raden hier een expert naar te laten kijken.

Bij de Uniclick variant zit het net even iets anders. Hier zijn de PVC stroken al op een ondervloer verlijmd. Het voordeel hieraan is dat je net zoals dit gebeurt bij laminaat of pakket de stroken eenvoudig in elkaar kunt klikken. Hier komt dus geen lijm aan te pas. Dit zorgt er natuurlijk voor dat het leggen van een PVC vloer een stuk sneller en gemakkelijker gaat.

Hoe onderhoud ik een PVC vloer?

Wanneer de stroken PVC de fabriek verlaten wordt deze voor die tijd eerst voorzien van de zogeheten PU-afwerking. Dit is een beschermlaag die het slijten van de vloer tegen gaat. Hierdoor is je PVC vloer gemakkelijker te onderhouden en kun jij je PVC vloer stofzuigen en vervolgens dweilen. Wel is het verstandig om wanneer de PVC vloer net is gelegd deze te (laten) behandelen met een ‘polish’. Deze polish zorgt ervoor dat alle naden worden gesloten en voorziet je vloer van een extra beschermingslaag. Het advies is om dit jaarlijks te herhalen. Op deze manier kun jij tot wel 25 jaar plezier hebben van je PVC vloer.

PVC vs laminaat of hout

Je weet inmiddels wat een PVC vloer kost. Waar dit ook geldt voor een PVC vloer is dit ook het geval bij laminaat en hout. Ook deze vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Uiteraard is het een mogelijkheid om een laminaatvloer te bestellen die goedkoper is dan een PVC vloer. Vaak wordt (en dat is ten onrechte) gedacht dat een laminaatvloer per definitie goedkoop is.

Er zijn tal van voorbeelden die je laten zien dat je ook laminaat is soortgelijke of zelfde duurdere prijsklassen kunt krijgen. Houten vloeren daarentegen, dat is een ander verhaal. Houten vloeren zijn natuurlijk ontzettend authentiek, maar daarmee kosten ze ook direct een stukje meer. De prijs van een houten vloer is namelijk al snel een stuk hoger dan de prijs van een dure PVC vloer.

Kies de vloer die bij jou past

Wanneer jij met het idee rondloopt om te kiezen voor een nieuwe vloer, dan is het belangrijk dat jij je hierin goed laat adviseren. Nu je weet wat een PVC vloer kost, weet je ook dat dit een flinke uitgave is. Dan is het wel zo fijn dat je hier ook voor langere tijd van kunt genieten. Het is daarom aan te raden te kiezen voor een gerenommeerd bedrijf die jou hierin goed kan adviseren.

Zelf hebben wij onze vloer online uitgekozen en dat is tegenwoordig prima te doen. Bij de meeste bedrijven kun jij (vaak) geheel kosteloos enkele stalen opvragen. Dan kun jij in alle rust thuis kijken welke kleur of welk patroon je het meeste aanspreekt.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 248 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0