Welke planten kies ik voor in de tuin
knus home en gifts

Welke planten kies ik voor in de tuin?

Een tuin kan natuurlijk niet zonder prachtige bomen en planten. Of je nu een tuin hebt die volledig bestraat is of je een hekel hebt aan tuinieren, planten in je tuin mogen niet ontbreken. Je hoeft echt niet je hele tuin te pimpen, maar met enkele mooie bomen of planten in bijvoorbeeld een pot of border kun jij je tuin al een hele andere look geven. Vind jij het lastig om te bepalen welke planten je moet kiezen voor in je tuin? Lees dan rustig verder, want wij geven je enkele tips en tricks.

Inhoud

Waar koop ik mijn planten?

Wanneer je weet welke planten je wilt of eerst alleen inspiratie wilt opdoen, dan is het handig te weten waar je planten voor in je tuin kunt kopen. Tegenwoordig zijn er meerdere mogelijkheden om inspiratie op te doen. De bekendste is natuurlijk de welbekende tuincentra.

Ook internet wint enorm aan populariteit. Via het internet kun je natuurlijk in slechts een paar eenvoudige klikken je complete tuin bij elkaar shoppen. Dit wordt vervolgens netjes bij je afgeleverd en je hoeft de planten alleen nog maar even zelf in je tuin te poten. Toch is het veel leuker om gewoon naar een tuincentrum toe te gaan voor je tuin. Hier kun je ook direct zien hoe verschillende planten en bomen bij elkaar staan en wanneer je hulp nodig hebt, de hulp van één van de medewerkers inschakelen. Wil je nu geen planten in de tuin, maar wel het gevoel hebben dat je allerlei planten om je heen hebt? Kies dan voor één of meerdere tuinposters aan de muur.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van tuinplanten

Net als wanneer je kiest voor planten in je huis, is het ook van belang op bepaalde zaken te letten wanneer je gaat kijken welke planten je in je tuin wilt hebben. We hebben daarom een 5-tal punten voor je opgesomd waarvan het handig is hier rekening mee te houden en op te letten wanneer jij gaat kijken voor planten in je tuin.

  • Zorg ervoor dat de plant goed groeit, zie je geen gekke afwijking qua groei? Wanneer een plant nu al een afwijkende vorm heeft, dan zal dit niet veranderen naarmate hij verder groeit.
  • Bekijk de wortels van de plant. Wanneer je een plant gaat aanschaffen is het verstandig de plant even uit z’n pot te halen en te kijken of de wortels zich goed hebben ontwikkeld. Wanneer de plant al volledig uit de pot is gegroeid en ook de wortels dik en bruin zijn, is het verstandiger even verder te kijken. De plant heeft dan namelijk een tekort aan voeding/water gehad.
  • Zie de plant er gezond uit? Geen gele of zelfs bruine bladeren? Tuurlijk kan het altijd voorkomen dat een plant gele bladeren heeft of krijgt. Wanneer dit in overmaat het geval is, loop dan een plant verder.
  • Pas op dat je niet te overmoedig wordt. Planten hebben namelijk de neiging flink te gaan groeien wanneer je ze in de grond of pot poot. Zorg er daarom voor, hoe mooi ze ook zijn je hier wel degelijk rekening mee houdt in de aanschaf van planten voor in je tuin.
  • Kijk goed naar de eisen van de plant. Heeft een plant veel zonlicht nodig, maar je tuin overwegend schaduw heeft is dit misschien niet de beste keuze.

waar moet ik op letten bij aanschaf planten

Mooie planten kiezen voor in je tuin

Net als voor het inrichten van je woonkamer of slaapkamer geldt ook voor het inrichten van je tuin dat het verstandig is een plan te maken. Waar je voor je huis een moodboard maakt, kan dit voor een tuin ook prima. Dit is de basis van je tuin, vanuit hier ga je verder werken. Om een goed plan te maken is het handig eens rond te kijken op het internet. Kijk bijvoorbeeld op verschillende plantensites zodat je weet wat er eigenlijk allemaal te krijgen is in de wereld van planten. Op deze manier kun je gericht een plan maken voor je tuin en weet je ook wat de laatste tuintrends zijn. Zijn er planten die je graag wilt hebben, maar niet verkrijgbaar bij het tuincentrum in de buurt? Kijk dan eens bij een online kweker. Op deze manier kun jij relatief eenvoudig toch de planten in je tuin krijgen die jij graag wilt.

Om te zorgen voor een goede opbouw in je tuin, is het ons advies te kiezen voor de juiste afwisseling. Zo kun je perfect bomen combineren met groenblijvende planten, klimplanten, eenjarige en ook snelgroeiende planten. Eenjarig planten verliezen in de winter vaak hun blad en zien er in de zomer prachtig uit. Voor in de border van je tuin zijn vaak bollen, bloeiende heesters en ook langbloeiende planten een geweldige keuze. Wanneer je een grote tuin hebt, dan zijn kuipplanten voor op het terras ook een te gekke toevoeging aan je tuin.

Fleur je tuin op met accessoires

Wanneer jij je tuin hebt aangekleed met allerlei prachtige bloemen en planten, dan mag accessoires in je tuin natuurlijk niet ontbreken. Net als in een huis, geldt dit ook voor je tuin. Heb jij een kale muur of saaie schutting? Kies dan voor een prachtige tuinposter, macramé wandhanger of iets anders moois aan de muur. Heb jij een pad in je tuin, creëer dan echte zwoele avonden met sfeervolle tuinfakkels. Ook voor op je tuintafel zijn er tal van verschillende mooie tuinaccessoires te vinden. Bekijk hier ons complete aanbod woonaccessoires voor in jouw tuin.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 196 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top