Trampoline in de tuin
knus home en gifts

Welke trampoline past in de tuin?

Als je een tuin hebt bij je woning kan daar meestal een trampoline in worden geplaatst. Ronde trampolines zijn erg populair, maar die nemen relatief veel ruimte in. Je moet ervan uitgaan dat een ruimte van minimaal een meter rondom de trampoline niet kan worden gebruikt voor andere dingen. Een rechthoekige of vierkante trampoline is daarom handiger voor een tuin. Vooral als je tuin een smalle lange vorm heeft is een rechthoekige trampoline handiger te plaatsen. In een hele kleine tuin is een vierkante trampoline het handigst. Houd er rekening mee dat je rondom de trampoline minimaal een meter vrije ruimte moeten hebben.

Inhoud

Met frame of ingraven?

Veel van de trampolines die de afgelopen jaren als speelgoed zijn verkocht hebben een frame. De springmat ligt dan een behoorlijk eind boven de grond. Als een kind door het veiligheidsnet valt kan dat tot ernstige blessures leiden. Een trampoline met een frame heeft echter ook voordelen. Hij kan snel worden opgebouwd en weer afgebroken. Wat veiligheid betreft kun je echter beter kiezen voor een ingraaf trampoline. Die zit op dezelfde hoogte als de bodem. Als een kind bij zo’n trampoline na een mislukte sprong door het veiligheidsnet vliegt valt het veel minder hard.

Gat graven

Als je een trampoline kopen wilt en besloten hebt om een ingraaf trampoline aan te schaffen wacht de volgende klus: het graven van het gat. Dat vraagt om een flinke conditie. Het gat onder de trampoline moet een diepte hebben van minimaal 70 centimeter en bij grotere trampolines is zelfs een gat met een diepte van 95 centimeter vereist. Het moet ook een groot gat zijn, namelijk van dezelfde afmetingen als de springmat. Als je zelf geen kans ziet om dat gat te graven en het overtollige zand af te voeren, kun je dat laten doen door de montageservice van Etan. De monteurs zorgen ervoor dat het gat wordt gegraven en ze monteren de trampoline.

Veiligheidsvoorzieningen

Omdat een trampoline kinderen uitdaagt om steeds moeilijker sprongen te doen, is het belangrijk om alle beschikbare veiligheidsvoorzieningen te gebruiken. Dat betekent dat er rondom de springmat zachte kussens of een ander soort bescherming moet zitten, die voorkomt dat de kinderen met de benen in de springveren terecht komen. Een veiligheidsnet is ook essentieel. Het gebeurt regelmatig dat sprongen mislukken en dan wil je niet dat je kind hard ten val komt. Een veiligheidsnet is ook nuttig als er meer kinderen tegelijk met de trampoline spelen, want daardoor kan de stabiliteit van de springmat wel eens wat minder groot worden. Zo kunnen ze veilig blijven springen en ondertussen genieten van het mooie uitzicht met tuinposters en bloemen.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 249 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0