wandplank voor in de keuken
knus home en gifts

Zo creëer je jouw droomkeuken

Met het hele gezin samen genieten, heerlijke maaltijden bereiden en gezellig met vrienden bijkletsen, daar zijn keukens voor. Maar een keuken is zoveel meer, een droomkeuken met stijl ontworpen is een eyecatcher voor het huis. Een keuken dat een perfecte combinatie is van je leefstijl en behoeftes, dat is een droomkeuken. Waar moet een droomkeuken aan voldoen en hoe creëer je een droomkeuken? Daar gaan we het in dit artikel over hebben.

Je droomkeuken begint met een droom

Het begint allemaal met het dromen van je ideale droomkeuken. Sluit je ogen en visualiseer de perfecte plek. Een plek waar je heerlijke maaltijden bereidt en gezellig samenkomt met familie en vrienden. Om deze droom werkelijkheid te laten worden, is inspiratie nodig. Bekijk keukenmagazines, pinterest en blogs. Verzamel ideeën en maak moodboards voor je droomkeuken.

Het is nu tijd om te dromen, dus laat je creativiteit de vrije loop. Bedenk welke kleuren, materialen en indelingen bij jouw droomkeuken passen. Zodra je een duidelijk beeld hebt, is het tijd om naar een keukenspecialist te gaan. Bespreek je wensen en laat je adviseren over praktische oplossingen en slimme details.

Waar houdt je rekening mee bij je droomkeuken?

Een droomkeuken is niet zomaar een keuken, het is dé keuken van je dromen. Dat betekent dat er met praktische dingen rekening moet worden gehouden. Echter, naast praktisch moet de keuken ook stijlvol en comfortabel zijn. Hier zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij je droomkeuken:

          De indeling
Het is je droomkeuken, heb je dus altijd al een kookeiland of leefkeuken gewild? Ga er dan voor! Past dit niet? Overweeg dan de mogelijkheden voor een verbouwing. Uiteraard zul je concessies moeten doen, maar weeg af wat voor jouw belangrijk is.
Houdt ook rekening met het leidingwerk. Is het verstandig om de wasbak aan de andere muur te monteren? Vraag een loodgieter in Rotterdam voor advies.

          Je leefstijl
Het kan zijn dat je een leefkeuken wilt, maar misschien ben je nooit thuis? Dan is dit wellicht niet de slimste zet. Of je wilt een hypermoderne keuken met alles strak en glanzend, maar je bent een jong gezin met kleine kinderen. Ook dan is het slim om na te denken hoe je dit met elkaar kunt combineren.

          Je budget
Concessies, concessies, het is nooit leuk, maar je wilt uiteraard ook geen tweede hypotheek afsluiten voor je droomkeuken. Daarom zul je rekening moeten houden met een realistisch budget. En zeg nu zelf, het is geen droomkeuken als het een rib uit je lijf moet kosten.

          Je toekomstplannen
Als je van plan bent om je woning over 10 jaar te verkopen, houdt daar dan rekening mee met het verbouwen van je droomkeuken. Het kan namelijk zijn dat er specifieke wensen zijn die geen meerwaarde zullen bieden voor het huis. Als je van plan bent te verkopen is het verstandiger deze te heroverwegen.

Zo creëer je jouw droomkeuken

Als je bovenstaande aspecten zou volgen, dan zal je al uitkomen bij je eigen droomkeuken. Om je nog verder te inspireren bespreken we nog enkele keukenstijlen en types.

Keukenstijlen

Er zijn verschillende stijlen als het op keukens aankomt:

          Een landelijke keuken

          Een klassieke keuken

          Tijdeloze keuken

          Moderne keuken

          Minimalistische keuken

Wil je een warme sfeer in huis? Dan zijn de landelijke, klassieke en tijdloze keukens een goede stijl voor jouw. Wil je echter een strakker, modernere look? Dan zijn modern en minimalistisch the way to go. Daar heb je veel glanzende en strakke lijnen, geen handvaten of poespas en veel opbergruimte.

Keukentypes

Naast keukenstijlen zijn er ook types of soorten keukens. Zo hebben we een leefkeuken al besproken, dit is een keuken die meestal centraal staat in huis. Het is ruimtelijk en er is vaak een kookeiland. Het gezin leeft om de keuken zullen we maar zeggen.

Als het geen moderne woning is, zal er een verbouwing of aanbouw nodig zijn om een leefkeuken in een gewoon huis te creëren. Vergeet niet Top loodgieter in Amsterdam in te schakelen voor deskundig advies. Maar als dit jouw droomkeuken is, is het zeker het overwegen waard. De waarde van het huis zal er zeker door stijgen.

Naast leefkeukens zijn er ook nog openkeukens. Hier staat de keuken niet centraal in het huis maar er is wel open toegang naar de woonkamer. Vaak is er een muur doorgebroken of gehalveerd om zicht op de woonkamer te hebben.

Ook zijn er gesloten keukens, dit is de keuken dat in veel woningen te vinden zijn en meestal het gemakkelijkst om te behouden. 

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 268 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0