Zonnepanelen op je tuinhuis
knus home en gifts

Zonnepanelen op je tuinhuis wel of niet doen?

Zonnepanelen op je tuinhuis is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wel een goede en tevens ook praktische manier om toch je eigen stroom op te kunnen wekken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het dak van je huis al vol ligt met zonnepanelen of je misschien helemaal niet de mogelijkheid hebt om ze op het dak te laten installeren. Dus wil jij graag zonnepanelen laten plaatsen, maar heb je om wat voor reden dan ook niet de mogelijkheid dit op het dak van je woning te doen, dan zijn zonnepanelen op je tuinhuis een goed alternatief. Hoe dit precies werkt en welke voordelen het heeft, vertellen we je natuurlijk uitgebreid.

Waarom kiezen voor zonnepanelen op je tuinhuis?

De voornaamste reden om te kiezen voor zonnepanelen in het algemeen, is natuurlijk omdat het je maandelijks direct geld scheelt op je energierekening. Als we dan gaan kijken naar de kosten zonnepanelen, dan heb je deze met zo’n 7 tot 9 jaar terugverdiend. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor je eigen portemonnee, hoe fijn is dat? Toch rest dan nog steeds de vraag, waarom je deze zonnepanelen niet op je dak laat leggen, maar op je tuinhuisje. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het dak vol ligt of dat je er alleen de elektriciteit in de tuin mee wilt kunnen voorzien. Vanuit dat oogpunt is het dus helemaal zo gek nog niet.

Hoe stevig is je tuinhuis?

Wanneer je ervoor kiest om de zonnepanelen op je tuinhuis te laten plaatsen, dan is het wel belangrijk te weten of je tuinhuisje sterk genoeg is. Stel dat je tuinhuis al jaren oud is, dan kan het heel goed zijn dat dit niet kan. Het is dus wel even belangrijk om de constructie te laten nakijken, zodat je zeker weet dat dit allemaal veilig gebeurt.

Hoe groot is je tuinhuis?

Stel dat je een tuinhuisje hebt waar je net een paar fietsen en wat tuingereedschap in kwijt kunt, dan is dit vaak niet helemaal geschikt om zonnepanelen op te laten plaatsen. Zo is een paneel gemiddeld zo’n 1.70 bij 1.00 meter. We hoeven je dus niet uit te leggen dat dit niet gaat passen. Heb je nu een flinke blokhut in je tuin, dan wordt het een heel ander verhaal. Ons advies is dan dus ook om er minimaal 4 te kunnen laten plaatsen, zodat ook het effect enigszins merkbaar is.

Aanleg van elektra

Op het moment dat jij ervoor kiest je tuinhuis te voorzien van zonnepanelen, dan is het wel handig te weten of ook de stroomvoorzieningen hier goed voor zijn. Uiteindelijk moet je er wel voor zorgen dat het opgewekte stroom via een omvormer terug het net in wordt gevoerd. Stel dat je er een hele nieuwe kabel voor moet laten aanleggen en je dus ook de tuin overhoop moet halen, dan liggen de kosten vaak dusdanig hoog, dat dit helemaal niet de moeite waard is.

Laat je adviseren door een erkend installatie bedrijf

Om uiteindelijk te kunnen bepalen of het verstandig is zonnepanelen op je tuinhuis te (laten) installeren, is het aan te raden om advies in te winnen bij een erkend bedrijf. Aangezien iedere situatie op zichzelf staat, is het onmogelijk dit vanaf een afstand te kunnen beoordelen.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 268 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0