lange wand woonkamer doorbreken
knus home en gifts

Hoe kan ik een lange wand in mijn woonkamer doorbreken (6! Tips)?

Woonkamers, ze zijn er in allerlei soorten, vormen & maten. Heb jij een huis met een lange woonkamer, dan kan dit erg lastig zijn om goed in te richten. Vaak zien we dat mensen aan die lange muur in de woonkamer ervoor kiezen verschillende spulletjes te plaatsen. Op deze manier proberen ze die lange wand toch enigszins op te vullen, met de nadruk op ‘proberen’. Vaak zorgt het plaatsen van allerlei verschillende meubelstukken en woonaccessoires juist voor een ontzettend rommelig effect. Dat is natuurlijk jammer, want je hebt zo je best gedaan om je huis Knus in te richten. Wil jij die lange wand in je woonkamer doorbreken, lees dan hier onze 6 (!) tips.

Bekijk je wanden in je woonkamer goed

Het op de juiste manier schilderen kan ervoor zorgen dat je die lange muur in je woonkamer kunt doorbreken. Door te kiezen voor verschillende kleurvlakken benadruk je de verschillende vlakken. Op deze manier deel jij eenvoudig de muur in verschillende vlakken, waardoor het geheel optisch een stuk strakker oogt. Je kunt er ook voor kiezen om langs de onderkant van die lange muur een strook in een andere kleur te doen. Nu zal je denken, deze lange lijn benadrukt toch juist extra de lengte van de muur? Dat klopt(!) maar omdat je er meubels voor zet, zorgt deze streep juist voor een ruimer effect. Toch is het doorbreken van een lange wand in je woonkamer niet altijd voldoende om te zorgen voor een compleet nieuwe look en feel van je woonkamer. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een aanbouw, zorg je niet alleen voor een stuk meer ruimte, maar doorbreek je ook de lange muur. Vaak heerst de gedachte, dat dit finaniancieel gepaard gaat met de nodige kosten, meet heb jij er wel eens over nagedacht om je hypotheek 0pen te breken? Door je huis te laten taxeren kun je eenvoudig berekenen hoeveel extra geld jij kunt opnemen voor een eventuele verbouwing. De trend van het moment is behang, ken jij de nieuwste behang trends al?

Haal de kleine meubels uit je woonkamer

Even overzicht creëren, dat doe je eenvoudig door alle kleine items uit je woonkamer/huis te halen. Op deze manier kun je vanaf nul beginnen en stap voor stap kijken met welke items jij je woonkamer kunt opknappen. Kies de juiste woonaccessoires en maak het weer gezellig in je huis. Haal kleine items en vervang deze door grotere items, bij voorbeeld een bank i.p.v. 2 stoelen. Maar welke bank past in mijn woonkamer? Dat is een kwestie van uitmeten, want meten  is weten. Bekijk ook eens verschillende magazines, daar vind je de laatste trends!

Doorbreek een lange wand met muurdecoratie

Een lange muur in je woonkamer stijlen, dat kan op allerlei verschillende manieren. Wat we vaak zien is dat mensen ervoor kiezen de complete muur te decoreren met allerlei kleine wanddecoratie. Dit is juist wat niet erg verstandig is. Doordat je de focus op deze manier steeds een klein stukje verlegd lijkt de muur nog steeds enorm lang. Je kunt er daarom beter voor kiezen enkele grote items aan je muur te hangen, bijvoorbeeld een prachtig schilderij of iets aparts aan de muur? Veel kleine muurdecoratie kan ervoor zorgen dat die lange muur in je woonkamer eruit komt te zien als een gang, dat wil je natuurlijk niet! Ook een prachtig gouden of zwart ornament op je dressoir is hiervoor bij uitstek geschikt. Ga jij liever voor brons, dan zijn er tal van ornamenten die je dressoir helemaal compleet maken.

Zorg voor genoeg (natuurlijk) licht in je woonkamer

Als je bezig bent met het inrichten van je woonkamer, zorg er dan voor dat er voldoende licht naar binnen kan. Vaak zien we dat een lange woonkamer donkerder oogt. Dit komt in vele gevallen doordat je een stuk minder lichtinval hebt, want vaak heeft een lange muur geen ramen. Toch is het van groot belang dat je ervoor zorgt dat je voldoende verlichting in je woonkamer krijgt. De voorkeur is natuurlijke lichtinval, maar een sfeervolle lamp kan natuurlijk ook. Vooral wanneer je een kleine woonkamer gaat inrichten is het van belang dat je met licht gaat werken. Een donkere ruimte oogt namelijk optisch direct een stuk kleiner in tegenstelling tot een lichtere ruimte. Zo kun jij eenvoudig die lange wand in je woonkamer doorbreken.

Houd ruimtes vrij in je woonkamer

Het is natuurlijk volledig afhankelijk van je woonstijl hoeveel ruimte er binnen je inrichting vrij blijft. We snappen heel goed, dat wanneer jij een woonkamer met erker inricht er meer ruimte overblijft dan wanneer je een kleine woonkamer moet inrichten. Zorg ervoor dat je ruimtes openhoudt en niet alles vol stopt met meubels of accessoires, hoe leuk ze ook zijn!

Verdeel je muur in 2 kleuren

Het verdelen van je muur in 2 of meerdere kleuren zorgt ervoor dat je lange muur minder saai is. Dus heb jij een lange wand, kies er dan voor deze door middel van bijvoorbeeld behang of verf in verschillende vlakken te verdelen. Je kunt je halve muur in je woonkamer verven in één kleur en de andere helft in een andere kleur.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 277 reviews.
Scroll naar top
0