Presenttime kandelaar sfeer
knus home en gifts

Minimalistisch wonen? Minder is meer

In een wereld die zich sneller en sneller lijkt te bewegen, verlangen steeds meer mensen naar rust en eenvoud in hun leefomgeving. Minimalistisch wonen is een stroming die de kracht van ‘minder is meer’ omarmt. Het draait allemaal om het creëren van een ruimte die niet alleen mooi eruitziet, maar ook rust en balans in ons hectische leven brengt. Lees snel verder en kom erachter hoe je de minimalistische levensstijl toepast in je interieur.

Grote opruiming

De eerste en meest logische stap bij het minimalistisch wonen is opruimen. Het is waarschijnlijk niet je grootste hobby, maar je woning opruimen biedt veel rust. Begin klein door bijvoorbeeld elke week een ruimte aan te pakken. De spullen die je niet meer nodig hebt hoef je niet altijd weg te gooien. Breng ze bij een lokale kringloopwinkel of verkoop het tweedehands. Vervolgens is het de kunst om te zorgen dat je huis ook opgeruimd blijft. Zeker met een groot huishouden is dit best lastig. Door iets de deur uit te doen als er een nieuw item bij komt, kun je de rommel zo veel mogelijk beperken. Daarnaast is het erg fijn om spullen op te bergen achter kastdeuren of bijvoorbeeld in een speelgoedkist.

Less is more

Zeg je minimalistisch wonen, zeg je ‘less is more’. Deze woonstijl begint bij opruimen, maar het is eigenlijk veel meer dan dat. Het draait om het weglaten van te veel tierelantijntjes. Zo omring je je alleen met de spullen waar jij echt blij van wordt. Bij minimalisme creëer je ruimte. Daarom is een van de elementen die we veel terugzien een spiegel. Spiegels vergroten namelijk optisch de ruimte, creëren lichtinval en voegen een gevoel van diepte toe. Met name organische spiegels, met hun natuurlijke vormen, geven een extra dimensie aan je woonruimte. Ze voegen een vleugje van de natuur toe aan je interieur.

Natuurlijke tinten

Een natuurlijke uitstraling is het volgende element dat veel terugkomt in de ‘less is more’ woonruimte. Dit creëer je door, zoals hierboven al genoemd, organische vormen, maar ook door het gebruik van natuurlijke tinten. Denk dan aan tinten als wit, beige en bruin. Deze kleuren zie je veel terug in de collectie van Zuiver. Dit toonaangevende Nederlandse merk begrijpt de kracht van minimalisme. In hun assortiment vind je prachtige meubels en accessoires die helemaal aansluiten bij deze stroming, zoals banken en verlichting met een cleane uitstraling.

Hopelijk heb je na het lezen van de stappen een idee hoe je het minimalisme kunt toepassen in je leven. Zolang je de stappen volgt en vooral ook je eigen gevoel, komt het helemaal goed en is een minimalistische woning dichterbij dan je denkt.

 

 

 

 

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 268 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0