schutting verven
knus home en gifts

Tips om je eigen schutting te verven

Je bent van plan om je schutting te verven en wilt zeker weten dat je het goed aanpakt. Of je nu al ervaring hebt met schilderen of niet, het is altijd handig om wat tips en richtlijnen te volgen. In dit artikel geef ik je nuttige informatie en stappen die je kunt volgen om je schutting een nieuwe, frisse look te geven.

De voorbereiding

Voordat je begint met het verven van je schutting, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Dit helpt niet alleen bij het verkrijgen van een mooi resultaat, maar zorgt er ook voor dat de verf langer meegaat.

Stap 1: Reinigen

Begin met het schoonmaken van de schutting. Verwijder eventuele vuil- en stofresten door gebruik te maken van een hogedrukreiniger of simpelweg met water en zeep. Zorg ervoor dat je de schutting grondig afspoelt en laat het daarna goed drogen.

Stap 2: Schuren

Nadat de schutting schoon en droog is, is het tijd om te gaan schuren. Gebruik hiervoor schuurpapier met een fijne korrel en schuur in de richting van de houtnerf. Dit zorgt voor een glad oppervlak waarop de verf beter hecht.

Stap 3: Bescherming

Voordat je begint met schilderen, is het verstandig om bepaalde delen van de schutting af te plakken om zo morsen te voorkomen. Denk hierbij aan metalen delen, handvatten of andere zaken die niet geverfd moeten worden.

Het schilderen

Nu de voorbereidingen zijn getroffen, is het tijd om te verven. Hier zijn een paar belangrijke stappen die je kunt volgen om het beste resultaat te behalen.

Stap 1: Primer

Begin met het aanbrengen van een Sikkens rubbol primer op de schutting. Dit helpt bij het creëren van een goede basislaag en verbetert de hechting van de verf. Breng een dunne laag primer aan en laat het goed drogen voordat je verder gaat.

Stap 2: Verf

Kies de juiste verf voor jouw schutting. Zorg ervoor dat je een verf kiest die geschikt is voor buitengebruik en bestand is tegen weersinvloeden. Breng de verf gelijkmatig aan met een kwast of roller en let op eventuele druipers. Laat de verf drogen volgens de instructies op de verpakking.

Stap 3: Tweede laag

In veel gevallen is één laag verf niet voldoende om een volledige dekking te krijgen. Breng daarom indien nodig een tweede laag verf aan voor een mooi resultaat. Zorg ervoor dat de eerste laag volledig droog is voordat je verder gaat.

De afwerking

Nu de schutting is geverfd, is het tijd om het project af te ronden. Hier zijn een paar tips om de afwerking te perfectioneren.

Stap 1: Reinigen en opruimen

Ruim direct na het verven alle materialen op en maak ze schoon. Verwijder ook beschermende tape en eventuele andere afdekkingen van de schutting.

Stap 2: Onderhoud

Om zo lang mogelijk van je geverfde schutting te genieten, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Reinig de schutting periodiek en controleer op eventuele beschadigingen of bladders. Repareer deze indien nodig om verder verval te voorkomen.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 273 reviews.
Scroll naar top
0