waterdichte kussens voor buiten
knus home en gifts

4 tips voor jouw ideale tuin make over

Je buitenruimte transformeren van een gewone tuin naar een plek met sfeer waar je van kan genieten? Dat doe je met onze 4 handige tips! Je tuin is namelijk een plek om te ontspannen, te genieten van de natuur, alleen of met familie en vrienden, maar het is ook een plek waar je tot rust kan komen. Een complete tuin make-over geeft je de ruimte om met je groene vingers jou ideale tuin te creëren, zodat het geheel naar eigen wens is. Zo kan je dit doen met planten, het maken van verschillende plekjes waar je kunt zitten en meubels die passen bij jouw gewenste beeld van je tuin.

Je hekwerk meer dan een afscheiding

Hekwerken zijn meer dan alleen functionele afscheidingen voor je tuin. Naast het zorgen voor privacy en veiligheid, kunnen ze een stijlvol onderdeel zijn van je tuin. Het is de ideale gelegenheid om je groene vingers het werk te laten doen. Een van de voordelen van hekwerk is het vermogen om het te gebruiken als ondersteuning voor klimplanten zoals kamperfoelie, clematis, of klimrozen. Door deze planten langs het Hekwerk te laten groeien, creëer je een tuin die niet alleen een prachtige toevoeging is aan je buitenruimte maar ook er visueel er mooi uit ziet. Overweeg decoratie zoals versieringen en kleine hangende plantenbakken die aan het hek kunnen worden bevestigd. Hiermee voeg je een extra laag aan je tuin toe, terwijl je tegelijkertijd de functionaliteit van het hek behoudt.

Ga voor comfortabel en stijlvolle meubels

Het creëren van gezellige hoekjes in je tuin is eenvoudig met een slimme mix van meubilair. Combineer comfortabele zitplaatsen met praktische tafels voor een ontspannende sfeer en handige ruimte voor drankjes en snacks. Hangmatten onder de schaduw van een boom of schommelbanken kunnen een charmante toevoeging zijn, terwijl een rustige leeshoek met een comfortabele stoel en een bijzettafel ervoor zorgt dat je kan gaan ontspannen en tot rust kan komen. Zo benut je je tuin optimaal en maak je verschillende plekjes die uitnodigen om te genieten van de buitenlucht.

Voeg zones aan je tuin toe

Creëer een veelzijdige tuin door zones te maken met verschillende planten thema’s en het toevoegen van struiken voor structuur. Combineer planten met kruiden of groenten in potten voor zowel een mooie uitstraling van je tuin als functionaliteit. Als je ruimte het toelaat, overweeg dan een fontein, vijver of zelfs een waterval. Het geluid van stromend water heeft een rustgevend effect en kan de rust van je tuin versterken. Zorg ervoor dat het waterelement past bij de stijl en grootte van je tuin.

Sfeervolle verlichting voor je tuin

Verlichting vormt de kern van een tuin die zowel overdag als ‘s avonds aantrekkelijk is.  Experimenteer met verschillende lichtsterkte en kleuren om een gebalanceerde sfeer te creëren. Overweeg het richten van spots op opvallende plekken, zoals bomen of sculpturen om een visueel centraal punt te creëren, maar het zorgt ook voor diepte en ruimte. Zachte lichtjes langs paden en terrassen dragen bij aan de algehele sfeer en warmte van de buitenruimte, evenals zichtbaarheid in je tuin.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 277 reviews.
Scroll naar top
0