prijs pvc vloer
knus home en gifts

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

Sta je voor de keuze voor een nieuwe vloer, dan komt er heel wat op je af. Omdat er vele verschillende vloersoorten bestaan, met elk zo hun eigen voor- en nadelen, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Een geweldige oplossing kan in dat geval de PVC vloer zijn. Want PVC kent namelijk zeer veel voordelen en is in zowel houtlook als betonlook te koop én, niet van echt te onderscheiden. Dat is wat een PVC vloer zo aantrekkelijk en uniek maakt. Combineer ze met een matchend inzethor, zo zijn vloer en ramen op elkaar afgestemd.

Allereerst, welke PVC vloeren zijn er?

Er zijn diverse type PVC vloeren verkrijgbaar in de vorm van klik PVC óf verlijmbare PVC, van premium kwaliteit en design, zoals de gerenommeerde Floorify vloer. Wie kiest voor een PVC vloer, moet dus allereerst beslissen of er een kliksysteem geplaatst wordt, of een verlijmde vloer. Om een beter beeld van de voordelen van beide te krijgen, tref je hieronder een duidelijk overzicht.

Waarom zou je kiezen voor een klik PVC vloer?

 • Een klik PVC vloer vraagt niet om een geëgaliseerde betonnen ondergrond.
 • Wel dient er een ondervloer geplaatst te worden, voor demping.
 • Klik PVC is zelf te leggen.
 • Klik PVC is na een verhuizing eenvoudig mee te nemen.
 • Doordat klik PVC vloerdelen dunner zijn dan laminaat, zijn zij geschikter voor vloerverwarming.
 • Zeer slijtvast.

Waarom zou je kiezen voor een verlijmde PVC vloer?

 • Verlijmbare PVC vloeren zijn zeer geschikt voor vloerverwarming, doordat zij direct op de geëgaliseerde betonvloer worden gelijmd.
 • Het rendement van je vloerverwarming is hiermee optimaal.
 • Verlijmbare PVC vloeren zorgen voor geluidsreductie, doordat zij geen tikkend geluid produceren wanneer er over gelopen wordt. De geluidsproductie is dus minimaal ten opzichte van klik vloeren of laminaat.
 • Ook de verlijmbare PVC vloer is zeer slijtvast.
 • Je kunt deze vloer helaas niet meeverhuizen.

Prachtige, eigentijdse PVC vloeren

De huidige generatie PVC vloeren is nauwelijks nog van echt hout te onderscheiden. De vloerdelen en prints kunnen daarbij in vele patronen gelegd worden; de zeer realistische uitstraling van de huidige PVC vloer is ongekend. Zo kun je kiezen uit houtlook, betonlook, visgraat en Hongaarse punt vloeren; alles om jouw interieur de juiste sfeer te geven.

Donkere of lichte woning?

De aankleding van de vloer stopt niet bij de vloer; gordijnen en hordeuren moeten er ook bij passen. Is de vloer al donker, kies dan voor wat lichtere gordijnen, om de lichtinval in huis niet nog donkerder te maken. Dit geldt voor alles wat de lichtinval bepaalt, tot aan een inzethor toe. Zeker nu donkerbruine en antracietkleurig vloeren zeer gewild zijn, kan de uitstraling van je woning ineens te donker worden indien rolgordijnen, vitrage en overgordijnen ook donker van kleur zijn. Kies dan transparante hordeuren en horren, want antraciet kan al snel te donker worden. Is de vloer donker van kleur, kies dan eveneens voor lichtere muren, om de woning niet te bedompt te laten worden. Zo ontstaat er toch ook mooie, moderne uitstraling, zonder dat het interieur iets inboet op gebied van uitstraling.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 281 reviews.
Scroll naar top
0