Keuken aankleding
knus home en gifts

4 tips voor een praktische keukenindeling

De keuken is een plek om te genieten en je creativiteit los te laten. Zo bak je de mooiste taarten en kook je de lekkerste recepten. Helaas zorgen de grote hoeveelheden aan spullen die nodig zijn voor het koken en bakken voor chaos. Wanneer je de keuken op de juiste manier opruimt, kun je echter al een groot deel aan opbergruimte winnen. Daarnaast zijn er andere tips en trucs om jouw keuken optimaal te benutten, zodat je er écht van kunt genieten. Denk bijvoorbeeld aan het laten aanleggen van een inductie kookplaat. Benieuwd naar hoe je jouw keuken beter kan inrichten, zodat je ongestoord kunt koken? Je leest het hier.

Let op de keukendriehoek

Een praktische keuken heeft alles te maken met hoe je de kookplaat, gootsteen en koelkast neerzet. Je wilt niet steeds heen en weer hoeven lopen, dus zet deze delen dicht bij elkaar. Het is vooral handig als de afstand tussen de gootsteen en de kookplaat zo klein mogelijk is. In het beste geval is de afstand van alle kanten van deze keukendriehoek samen niet meer dan zes meter. In grotere keukens kan dit soms iets meer zijn.

Gebruik de beste apparatuur

De volgende stap naar een fijne keuken is de aanschaf van goede apparatuur. Dit maakt je leven een stuk makkelijker en zorgt daarbij ook voor een mooiere uitstraling. Lekker koken doe je natuurlijk op de beste kookplaat, dus verdiep je hier zeker in. Vooral de kookplaten met geïntegreerde afzuiging zijn tegenwoordig in trek. Daarnaast kun je veel ruimte besparen door een magnetron te laten inbouwen, in plaats van los neer te zetten. Hetzelfde geldt voor de koelkast en vriezer. Wanneer je deze laat inbouwen, kun je ervoor kiezen om ook een aantal kastjes te laten inbouwen rondom koelkast en magnetron. Zo creëer je een mooi geheel, maar heb je ook veel meer ruimte om de rest van de spullen in op te bergen.

Zo kies je de juiste lade-indeling

De volgende tip is het kiezen van een goede lade-indeling. Kies ten eerste de spullen uit die je graag binnen handbereik hebt. Zo kun je er het beste voor kiezen om bestek en ander keukengerei dicht bij de inductiekookplaat op te ruimen, zodat je het snel en makkelijk kunt pakken. Ook de pannen kun je hier dichtbij opruimen, aangezien je deze altijd nodig zult hebben wanneer je wilt koken of bakken. Door de onderkasten in te richten met lades in plaats van kastjes, zul je makkelijker bij de spullen kunnen. Daarnaast is het makkelijker in te delen, waardoor je dankzij het overzicht snel de juiste spullen terug kunt vinden.

Baseer de keuken op jouw gewoontes

De laatste tip is om de keuken te baseren op jouw leefgewoonten. Denk hierbij aan de winkelgewoontes, maar ook de kookgewoontes. Bij winkelgewoontes moet je vooral denken aan hoeveel je gemiddeld aan producten in de keuken wilt hebben liggen. Doe je een keer per week boodschappen? Dan zul je veel meer ruimte nodig hebben dan wanneer je dagelijks boodschappen doet. Ook jouw kookgewoontes beïnvloeden de indeling: wanneer je graag uitgebreid kookt, heb je het liefst alles bij de hand, terwijl dit minder nodig is wanneer je elke avond een opwarmmaaltijd eet. Door jouw keukenindeling hierop te baseren kun je optimaal van je keuken genieten.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 277 reviews.
Scroll naar top
0