badkamer stylen
knus home en gifts

Je badkamer stylen doe je met deze 5(!) tips

Heb je zin om je badkamer te stylen? Dit kan wel eens een geschikt moment zijn, zorg er om te beginnen voor dat je genoeg inspiratie hebt. Gelukkig ben je daarvoor bij ons aan het juiste adres, bij KNUS vind je namelijk alles wat je nodig hebt om je badkamer te stylen. Een leuke inrichting van de badkamer maakt het nog gezelliger, je komt er misschien al graag, maar dan zal het nog gezelliger worden! Neem daarom even de tijd om na te gaan wat je leuk vindt in de badkamer, waar pak je op mis? Het is goed dat je dat voor jezelf op een rijtje hebt staan want van daaruit kun je kijken hoeveel budget er beschikbaar is en wat jij dus te besteden hebt om de badkamer te stylen. 

Inhoud

Badkamer aankleding

Het is toch fijn als je je badkamer nog gezelliger kunt maken, zodat het echt een plek is waar je graag komt en waar je geniet van het douchen, tanden poetsen en in bad gaan. Steeds meer mensen vinden het dan ook fijn dat zij er tijd en aandacht aan kunnen besteden. Je zou de badkamer ook kunnen zien als een plek waar je even tot rust kunt komen. Je gaat na een lange dag werken lekker even douchen of uitgebreid in bad, gewoon even een moment om alleen te zijn en alles te laten bezinken wat je mee hebt gemaakt. Het kan ook zijn dat je gewoon even lekker alleen wilt zijn en gewoon even een boek wilt lezen in bad, of gewoon even wat warmte nodig hebt of een verfrissende douche na een drukke dag. 

Ook in de winter is het fijn om lekker op te warmen in deze ruimte en in de zomer kun je het zien als even een plekje waar je af kunt koelen (na een lange dag werken en zweten in de tuin misschien). Zorg dat jij in ieder geval een mooie ruimte krijgt waar jij je thuis voelt en zo kun jij je badkamer stylen en er genieten.

Tips bij het kopen van een toiletmeubel

Badkamer interieur

Het inrichten van de badkamer is niet iets wat zomaar vanzelf gaat, je moet goed weten wat je wilt, je gaat op zoek naar inspiratie, moet weten welke kleuren je aanstaan en welke stijlen. Het beste wat je daarom als eerste kunt doen is op zoek gaan naar diverse mogelijkheden, ga afbeeldingen bekijken van badkamers, bezoek showrooms en kijk eens welke accessoires er zoal gebruikt worden om een badkamer te stylen. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen, een mooie spiegel, een kastje aan de muur (medicijnkastje bijvoorbeeld), een open kast voor de handdoeken misschien? Veel moois om je badkamer interieur een flink onder handen te nemen.

Hippe badkamer

Het is leuk om lekker bezig te zijn in je eigen badkamer. Maar wat zou je graag doen om je badkamer te stylen en om te toveren tot een hippe badkamer? Je zou kunnen denken aan kandelaars of aan mooie ornamenten. Maar misschien ook wel aan een zeeppompje, dit heb je namelijk ook dagelijks nodig! Een toilettas kan ook altijd handig zijn (ook op mee te nemen). Losse zeepjes maken het ook een stuk gezelliger en geven ook wat kleur en sfeer aan de badkamer. Je wil graag dat het sfeervol is en dat kun jij zelf creëren.

Wel of geen hout?

Iedereen heeft een eigen smaak en sommige mensen vinden hout in de badkamer erg mooi. Het kan warm ogen en er heel natuurlijk uitzien, als je daar van houdt, dan kan hout een mooie keuze zijn voor de badkamer. Het komt steeds vaker terug in deze ruimte en kan goed samen met andere materialen. Daarom is het wellicht voor jou ook een idee om je daarin te inspireren en dan na te gaan wat jij daarin mooi vindt. Neem de tijd om het te overwegen, je zou ook voor de afwerking met hout kunnen kiezen, zodat het terugkeert in de details in deze ruimte.

Badkamer stylen met kleuren

Je bent druk in de weer bent de badkamer, alleen dan is er nog de vraag welke kleuren spreken je aan? Houd je misschien van rustgevende kleuren in de badkamer? Misschien heb je een keuze gemaakt voor eikenhouten badkamer meubels en deze ogen normaal gesproken al erg rustig. Ze zijn er ook om te zorgen dat jij een tijdloos effect kunt geven aan je eigen badkamer.

Praktische badmeubels

Het kan zijn dat je niet zoveel ruimte hebt in de badkamer, is een kolomkast dan geen optie? Dan zou je wel aan een badmeubel kunnen denken met deuren. Als je bijvoorbeeld een badmeubel hebt met laden dan kun je dat gebruiken op wat losse accessoires in te leggen. Een ideale plaats waar veel mensen bijvoorbeeld een föhn opbergen. Het is niet standaard dat je veel ruimte hebt in de badkamer, maar je kunt het wel zo efficiënt en praktisch mogelijk inrichten.

Badkamer interieur

Tips voor het stylen van je badkamer

  • Let op materiaalkeuze. Hout en andere materialen kun je met elkaar afwisselen en dan kun je toch een hele natuurlijke en sfeervolle ruimte realiseren.
  • Let op de kleuren. Wat vind je mooi, donker of licht? Felle of rustige kleuren? Combineren kan ook, als je je maar thuis voelt op deze plaats.
  •  Hoeveel ruimte heb je? Richt het efficiënt in en gebruik iedere hoek op een goede manier. Leuke accessoires maken het geheel compleet. 
  • Bad of douche? Of een douche in een bad? Het kan allemaal, maar het hangt af van je wensen en hoeveel ruimte je hebt. 
  • Eén of twee wasbakken? Een keuze die van de ruimte afhangt, maar ook van met hoeveel personen je bent.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 281 reviews.
Scroll naar top
0