Tips voor het restylen van je tuin
knus home en gifts

Doe inspiratie op voor je tuin met de mooiste tuinen van Nederland

De zon schijnt, de temperaturen zijn aangenaam en alles groeit en bloeit. Kortom: het is de perfecte tijd om weer volop te genieten van je tuin. Kan je groene paradijsje wel een upgrade gebruiken? Tijd om de handen uit de mouwen te steken! Wij geven je wat inspiratie met een aantal mooie tuinen die je in Nederland kunt bewonderen. Met een huisje op een vakantiepark heb je alle gelegenheid om deze te bekijken en je te laten inspireren door al het moois.

1. De Keukenhof, Lisse
De Keukenhof is waarschijnlijk de bekendste tuin van Nederland. Dit kleurrijke bloemenpark ligt ten noordwesten van Lisse, in de provincie Zuid-Holland. Elk voorjaar komen hier de bolgewassen van de tuinbouwbedrijven uit de bollenstreek tot bloei. En dat ziet er spectaculair uit! Een dagje rondwandelen geeft je ongetwijfeld veel goede ideeën voor je eigen tuin.
2. Hortus botanicus, Haren
Om te ontdekken hoe een Chinese tuin eruitziet, kun je het beste een kijkje nemen in de Hortus botanicus in het Groningse Haren. Hier geen rechte lijnen, maar kronkelende paadjes, eilandjes en verrassende doorkijkjes. Deze botanische tuin heeft trouwens nog veel meer gedeeltes die heel bijzonder zijn, zoals een Keltische tuin met elementen uit de Keltische mythologie.
3. De Millinger Theetuin, Millingen aan de Rijn
In de Millingerwaard, tussen Gelderland en Duitsland, kun je een oriëntaals-mediterraans geïnspireerde theetuin aantreffen. Het staat vol met exotische planten. Een bamboebos maakt ook deel uit van deze bijzondere tuin. Je kunt er komen door een wandeling of fietstochtje door het natuurgebied te maken.
4. Vlinderhof, Vleuten
De Vlinderhof in het Utrechtse Vleuten is een initiatief van de buurtbewoners. Zij beheren deze tuin ook. Hij ligt in het Maximapark en staat vol met planten en bloemen die aantrekkelijk zijn voor vlinders, bijen en andere insecten. Het is tevens een ontmoetingsplaats waar je kunt wandelen, fietsen, picknicken en zelfs met een bootje varen.
5. Kasteeltuinen, Arcen
In Arcen kun je genieten van een sprookjesachtige sfeer in de Kasteeltuinen. Er zijn hier indrukwekkende siertuinen. Neem zeker ook een kijkje bij het Rosarium met de vele bloeiende rozen. In de subtropische kas Casa Verde groeien bananenplanten en olijfbomen. Liefhebbers van bomen kunnen hun hart ophalen in Lommerrijk, waar verschillende soorten bomen staan.

6. De Luie Tuinman, Ruinen
Dicht bij Ruinen, in de provincie Drenthe, vind je de wandeltuinen van De Luie Tuinman. Op een totale oppervlakte van 1 hectare kun je genieten van 25 tuinen, die elk een eigen thema en sfeer hebben. Er staan op verschillende plekken bankjes waar je kunt uitrusten en de mooie omgeving op je laten inwerken. Ook is er een gezellig tuincafé waar je een kopje koffie kunt drinken. Met een vakantiehuis in Drenthe kun je deze tuin in alle rust bezoeken en inspiratie opdoen in de rest van de provincie.

Geïnspireerd geraakt door de mooie tuinen die er in ons land zijn te vinden? Tijd om zelf aan de slag te gaan. Creëer je eigen fijne plek en geniet van het groen in je eigen stijl!

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 281 reviews.
Scroll naar top
0