Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

Gratis verzending v.a. 50,-

14 dagen bedenktijd

Elke bestelling als kadootje ingepakt

feng shui
selfie kehly

Hoe maak ik mijn huis Feng Shui ? Wij vertellen het je stap voor stap!

Feng Shui, er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende woontrends/woonstijlen. Denk hierbij aan een industrieel, landelijk, scandinavisch, bohemien. Zo zijn er naast deze stijlen natuurlijk nog enorm veel andere soorten die erg populair zijn. Maar een stijl die eigenlijk al eeuwen oud is, maar in populariteit steeds meer terrein wint binnen onze inrichten dat is toch wel ‘Feng Shui’ Nu kunnen we ons heel goed voorstellen dat er direct van allerlei vragen door je hoofd schieten, wat is feng shui, waar komt het vandaan etc. etc. 

Op de vraag waar het vandaan komt, daar kunnen we je alvast een antwoord op geven: Feng Shui is afkomstig uit China, verderop in deze blog zullen we je voorzien van een uitgebreider antwoord, maar naast het antwoord op deze vraag geven we je alle informatie die jij nodig hebt omtrent Feng Shui, dus ben jij benieuwd en wil jij weten wat Feng Shui nu precies is en hoe je het kunt toepassing binnen je eigen inrichting? Lees dan verder.

Inhoud

Wat is Feng Shui?

Om te weten hoe je het kunt toepassen, is het van belang te wat het nu precies is. Om het wat duidelijker voor jullie te maken leggen we het je stap voor stap uit en beantwoorden we je vraag: ‘Wat is Feng Shui?’ Wanneer je je woonkamer gaat inrichten, dan kies je vaak voor een bepaalde stijl. Om te weten wat die stijl exact inhoud, is het handig te weten wat de oorsprong is van deze stijl. Het is een stijl die afkomstig is uit het verre oosten, China om precies te zijn.

Het is een meer dan 3000(!) jaar oude filosofie over hoe je omgeving je gevoel, maar ook je geluk kan beïnvloeden. Het heeft dus voornamelijk te maken met de relatie tussen je werk- of leefomgeving en jij als persoon zelf. Waar Feng Shui gericht is op met name een harmonisch geheel met vooral natuurlijke en ook organische vormen is dit ten opzichte van de zoals wij deze kennen hedendaagse vorm nogal tegenstrijdig.

Het is geen geheim dat eigenlijk zo goed als alles om ons heen niet bestaat uit een natuurlijke basis. Het zijn allemaal vormen en objecten die door ons zelf zijn gecreëerd/gemaakt. Uiteraard kunnen deze prachtige items vaak woonaccessoires uiteraard in de juiste combinatie ook perfect zorgen voor de juiste harmonie. Op deze manier blijf je ook met je eigen items heel dichtbij de filosofie die ‘Feng Shui’ heet. Kortom, het is een filosofie.

Wat is de betekenis van feng shui?

Nu we in de basis weten wat deze filosofie inhoudt, zullen velen van ons zich afvragen wat het nu eigenlijk betekend. We weten dat het een filosofe is, maar wat is de daadwerkelijke betekenis van ‘Feng Shui’? Feng betekend wind, en Shui betekend water. Zoals jullie inmiddels weten vindt de filosofie haar oorsprong in China. In de Chinese cultuur worden deze twee elementen Water en Wind altijd verbonden met gezondheid. Dit geldt voor zowel geestelijke als lichamelijke gezondheid. 

Het staat voor gezondheid, harmonie en geluk. Wanneer we wat dieper ingaan op het principe en dit vertalen naar een ‘slechte’ Feng Shui, want we hebben net geleerd dat het een filosofie is, bijvoorbeeld een donker of muffe kamer staat voor een onevenwichtig liefdesleven, een minderen tot slechte gezondheid en pech. Wanneer er dus sprak is van een ‘goede’ Feng Shui, dan betekend dit juist het tegenovergestelde. Of terwijl gezondheid, harmonie en geluk!

Feng Shui brengt Rust, Reinheid en Regelmaat

Zoals je wellicht al had begrepen is het één zo dan niet de bijzonderste interieurstijl die we kennen. Volgens de filosofie draait alles om de relatie tussen mensen, leef en werkomgeving. Kortom, de juiste balans te vinden tussen deze 3 belangrijke pijlers in het leven. De perfect combinatie is natuurlijk Feng Shui en Marie Kondo. Marie Kondo is een enorme hype (overigens een echte aanrader op Netflix!) Bij de Netflix serie van Marie Kondo draait het om leven in een opgeruimd huis. Niet per kamer, maar categorisch en systematisch opruimen. Zoals hieronder weergegeven.

Wat zijn de (basis) regels van Feng Shui?

Vaak zien we wanneer we overgaan van de winter naar de zomer of vice versa dat het bij velen van ons tijd wordt om het huis eens grondig onder handen te nemen. Naast het schoonmaken, wordt er vaak ook gekozen voor nieuwe accessoires of iets nieuws aan de muur. Wanneer je toch bezig bent, kun je net zo goed je huis direct ‘Feng Shui’ inrichten.

Inmiddels weet je precies wat deze stijl inhoudt, dus waar wacht je nog op? Ook jij kunt eenvoudig je woonkamer of slaapkamer feng shui inrichten. Hieronder geven je de 9 (basis) regels weer waaraan deze filosofie moet voldoen.

1. Zorg voor je woonkamer aan de voorkant

Volgens de filosofie van kun je het beste de woonkamer aan de voorkant van je huis inrichten. Uiteraard snappen wij heel goed dat wanneer je je woonkamer gaat inrichten je hier niet altijd mee uit de voeten kunt. Ga je je huis opnieuw inrichten of een nieuw huis bouwen, dan kun je hier natuurlijk wel rekening mee houden.

2. Plaatsen van de bank en stoelen

Ook de bank en stoelen die in je woonkamer staan ontkomen er niet aan. Om je kamer feng shui in te kunnen richten zal je ook je stoel(en) en bank(en) op een bepaalde manier moeten plaatsen in je kamer. Vraag je je af welke bank in je kamer past, meet hem dan vooraf goed op! Bij feng shui is het van belang dat je ervoor zorgt dat je bank(en) en stoel(en) dusdanig worden gepositioneerd dat ze in een rechthoek staan. Op deze manier kun je elkaar goed aankijken, wat betekend dat je meer aandacht voor elkaar hebt. Voorkom dus dat je de stoel(en) en bank(en) om de tv(meubel) plaatsen. Op deze manier is de aandacht hierop gevestigd en niet op elkaar.

3. De vorm van de woonkamer

De meeste woonkamers hebben een andere vorm, een kleine woonkamer inrichten kan daarom soms best lastig zijn. Toch kennen we over het algemeen een vierkant of rechthoekige woonkamer. Mocht je een L-vormige woonkamer hebben, dan zal je deze volgens de filosofie terug moeten brengen naar een vierkant of rechthoek. Dit kun je het beste doen door middel van een kast of andere scheiding.

4. Family first!

Het klinkt misschien wat ouderwets, maar familie geeft je natuurlijk onvoorwaardelijke liefde. Om ervoor te zorgen dat je je huis volgens de feng shui filosofie inricht is het van belang een familieportret in de woonkamer te hangen. Familie betekend positieve energie!

5. Zorg voor een opgeruimd huis

Rust in je huis betekend rust in je hoofd! Zorg er daarom voor dat je huis netjes en vooral georganiseerd is opgeruimd. Gooi spullen weg die je niet meer gebruikt en berg spullen die je bijna niet gebruikt netjes op. Een erg populaire techniek is opruimen zoals Marie Kondo.

6. Verschillende ruimtes, verschillende functies

Zorg dat iedere ruimte een aparte functie heeft. Hierbij kun je denken aan de slaapkamer, deze staat voor rust en ontspanning. Je werkkantoor moet strak zijn ingericht zodat je daar fijn en vooral goed kunt werken.

7. Kleuren brengen rust

De kleuren op je muur zijn van essentieel belang wanneer je volgens de filosofie van Feng Shui je huis wilt inrichten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld rustgevende kleuren (lichte, pastel en koude kleuren). Deze kleuren zijn bij uitstek geschikt voor ruimtes waarin je tot rust wilt komen. Je kunt natuurlijk ook de verschillende kleuren met elkaar combineren, zo krijg je een speels, maar toch rustig effect op je muur.

8. Planten in je woonkamer volgens feng shui

Planten zijn een onmisbaar object volgens deze filosofie. Planten zorgen voor een positieve energie. Kies wel voor planten met bladeren en niet voor planten met stekels. Vind jij het lastig je planten te onderhouden, dan is de APP ‘Plantsome de uitkomst!

9. Spiegels

Spiegels, de wanddecoratie die vaak wordt vergeten. Wist je dat spiegels naast dat ze je slaapkamer groter laten lijken ook een enorme positieve invloed hebben op de energie in je huis? Toch zijn er wel enkele regels waaraan je je ‘moet’ houden; Hang ze nooit op een manier neer dat de deur wordt weerspiegeld. Op die manier wordt de positieve energie namelijk zo weer je huis uit geleid, dat wil je natuurlijk niet !

Hulp nodig?

Wil jij nu ook graag je inrichting een boost geven, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Neem dan gerust contact met ons op en wie weet komen we samen tot een prachtig resultaat!

Net binnen 

Vers van de pers.

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 150 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
verhuizing
Wij gaan verhuizen naar een nieuw pand! Daarom is de levertijd momenteel 5 tot 7 werkdagen.