welke vloer in de woonkamer
knus home en gifts

Hoe maak je een kleine keuken toch ruimtelijk?

Het kan lastig zijn om een knusse keuken te creëren, zonder dat deze meteen rommelig oogt. Daarnaast wil je vooral in een kleinere ruimte het open gevoel behouden. In dit artikel geven we een aantal handig tips, zodat jij binnenkort geniet van een knusse keuken mét een ruimtelijke uitstraling.

Hout als sfeermaker

Hout straalt sfeer en gezelligheid uit, en het geeft een keuken meteen een knus gevoel. Kies bijvoorbeeld voor een lichte houtkleur in combinatie met beige tinten. Lichte kleuren zijn een goede keuze voor een kleinere ruimte en zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Er is voor iedere gewenste interieurstijl wel een houten keuken te vinden die past in een kleinere ruimte, met de door jou gewenste indeling.

Geef je keuken kleur

Niet alleen houten keukens, maar ook kleur kan erg veel doen wat betreft sfeer. Kies voor warme kleuren en/of aardse tonen die je een gevoel van knusheid geven. Eucalyptus groen, koraal en terracotta zijn geweldige kleuren voor een keuken. Laat de kleur terugkomen in een aantal accessoires zodat het echt één geheel wordt. Het vermijden van een rommelige uitstraling, is namelijk iets waarbij je in een knusse keuken extra op moet letten.

De juiste keukenverlichting

Voor het creëren van een knusse keuken is het slim om meerdere lichtbronnen toe te voegen. Kies voor warm licht, dat natuurlijk wel helder genoeg is om in te werken. Wit licht is namelijk minder gezellig en kan een keuken koud doen aanvoelen, terwijl je met warm licht juist het tegenovergestelde bereikt. Vooral als je keuken weinig daglicht heeft, is het zinvol om wat extra lichtpunten toe te voegen.

Kies de juiste keukenindeling

Kies bij het kopen van een keuken voor de juiste indeling. Een keuken met een kookeiland is bijvoorbeeld een slimme manier om een knusse keuken in te delen. Kies bij voorkeur voor een licht werkblad, omdat ze een ruimte dus groter laten lijken. Ook glanzende werkbladen zijn een goede keuze, aangezien deze daglicht en kunstmatig licht reflecteren, voor een ruimtelijk gevoel.

Alleen onderkastjes

In plaats van te kiezen voor bovenkastjes, kun je deze ook vervangen voor een plank of een open kast. Op deze manier kun je al je leuke accessoires (zoals je favoriete kookboeken, je mooiste hapjesplanken, heerlijke olijfolie, en meer) kwijt op één specifieke plek. Doordat al deze spulletjes een vaste plek hebben, oogt je keuken opgeruimd terwijl je toch een mooie plek hebt om je leukste keukenaccessoires uit te stallen. Met als bijkomend voordeel dat je de hoogte van de ruimte behoudt, waardoor een kleinere ruimte meteen een stuk groter oogt.

Balanseer werk- en opbergruimte

Bij een kleine keuken is het des te belangrijker om de juiste keuzes te maken. Zoek dus naar een goede balans tussen (inbouw)apparaten, opbergruimte en werkplek. Bedenk zelf waar jij het meeste behoefte aan hebt. Voor de één is een tweede spoelbak noodzakelijk, terwijl de ander liever meer werkruimte heeft of juist dubbele inbouwovens. Maak een lijstje van al je wensen, en probeer deze vervolgens te rangschikken op prioriteit om erachter te komen wat voor jou het belangrijkste is.

 

 

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 277 reviews.
Scroll naar top
0