gezellig keuken inrichten
knus home en gifts

Zo kun jij je keuken gezellig inrichten (9 tips!)

Wil jij je keuken gezellig inrichten? Dan zit je hier bij KNUS Lifestyle helemaal goed! Waar de keuken tot een aantal jaren geleden werd gezien als dé plek om te eten, is dat vandaag de dag natuurlijk allang niet meer zo! Zo wordt de keuken steeds meer een onderdeel van ons volledige interieur en dus ook gebruikt als leefruimte. In de keuken wordt gekookt, gezellig gekletst, maar natuurlijk ook heerlijk en vooral uitgebreid gegeten met het gezin of met vrienden en familie. Het is dus steeds belangrijker om voor een gezellig keuken, die leuk en stijlvol ingericht is en als een verlengstuk geldt van onze woonkamer. Niet voor niets zien we daarom dus ook steeds vaker dat mensen de keuken inrichten op dezelfde manier als dat ze dit ook in de woonkamer hebben gedaan. Speciaal daarom hebben wij maar liefst 9 tips voor je, die jouw keuken inrichten een stuk gemakkelijker maken en ook sfeervoller maken. 

Inhoud

De keuken gezellig inrichten is een stuk makkelijker dan je denkt

Het gezellig inrichten van de keuken is voor velen een enorme uitdaging. Vooral wanneer de eettafel dient als verzamelplek voor allerlei prullaria, wordt het er natuurlijk niet gemakkelijker op. Toch kun ook jij je keuken gezellig maken met ‘slechts’ een aantal eenvoudige aanpassingen en wat leuke keuken aankleding. Je hoeft dus echt niet direct je volledige keuken te renoveren of een nieuwe eettafel met stoelen aan te schaffen. Zo kun je zelfs al met een nieuwe kleur of de muur en het opruimen van je keuken een enorme effect teweeg brengen. Doe er dus je voordeel mee!

Je keuken gezellig maken en sfeervol met een kleurtje op de muur

De meeste woonkamers en ook keukens kenmerken zich door het feit dat de wanden meestal een  toch wat saaie kleur hebben. Vaak wordt er gekozen voor RAL 9001 of RAL 9010 en durven de meesten van ons het niet aan om een wand een totaal andere kleur te geven.

Wel zien we dat dit steeds vaker gebeurt, waardoor het effect en ook de resultaten verbluffend zijn. Niet alleen zien we dit steeds vaker terugkomen in onze woonkamer, maar ook in de keuken. Je keuken gezellig maken met een warme kleur op de muur is daarom dus ook één van de eenvoudige manieren in combinatie met wat leuke keuken aankleding, waar je helemaal zelf mee aan de slag kunt.

Om hiermee aan de slag te gaan, is het belangrijk voor jezelf te bepalen welke wand je graag een andere kleur zou willen geven. De meest gangbare wand is de wand waar de eettafel dichtbij in de buurt staat. Dit is immers de plek waar je wat extra sfeer wilt creëren.

Het bepalen van de juiste kleur is de volgende stap. Let hierbij wel op dat je niet kiest voor een enorme afwijkende kleur ten opzichte van de rest van je interieur. Wel kun je, wanneer je een lange muur wilt doorbreken ervoor kiezen de muur halverwege op te breken en een andere kleur te geven.

De kleuren die het meest worden gebruikt voor creëren van een warme en gezellige look in de keuken, zijn vaak de wat warmere kleuren. Hierbij moet je denken aan pastelkleuren, maar ook doen de kleuren groen, beige en ook grijs het ontzettend goed.

keuken inrichten

Een gezellige keuken is netjes en opgeruimd

Rommel en prullaria dragen natuurlijk niet bij aan een sfeervolle en gezellige keuken. Hetzelfde geldt overigens ook voor onze woonkamer. Door ervoor te zorgen dat je keuken is opgeruimd, zal je al direct een enorm verschil zien. Niet alleen geldt dit voor ongebruikte spullen op het aanrecht, maar ook voor alles wat op de eettafel ligt en er niet hoort te liggen.

De grootste doorn in het oog in veel keukens is toch echt wel vaat op het aanrecht. Van een koffiekopje tot het volledige servies. Dat draagt natuurlijk niet echt bij aan de gezelligheid in je keuken. Je kunt je namelijk wel voorstellen, dat wanneer jij in de keuken zit en je tegen de afwas van het avondeten aan zit te kijken, dit niet per definitie enorm sfeervol is.

Een gezellig keuken is daarom dus ook netjes, schoon en opgeruimd. Geen overbodige spullen op het aanrecht, maar ook niet op de eettafel. We zijn namelijk vaak geneigd om onze sleutel, post, maar ook telefoon op de hoek van de tafel te leggen. De kans dat dit op termijn een ‘vaste’ plek wordt is hiermee ontzettend groot. Niet doen dus!

Naast dat het opruimen van keuken belangrijk is voor een gezellige keuken, is ook het schoonhouden natuurlijk essentieel. Niet alleen voor het oog, maar natuurlijk ook voor je eigen hygiëne. Niemand wordt vrolijk van vliegen of fruitvliegjes. Houd je keuken dus schoon, anders wordt het nooit gezellig in je keuken! Zorg ervoor dat niet je hele aanrecht vol staat met afwas of afval wat je nog weg moest gooien. Kortom, maak je keuken dus schoon, dat zorgt voor een stuk meer gezelligheid.

Een gezellige keuken leeft!

Het klinkt misschien vreemd, maar in een gezellig keuken wordt van alles ondernomen. Dat betekent dat het dus in tegenstelling tot wat we hierboven misschien hebben geschetst, echt niet alles piccobello hoeft te zijn! Wel is het belangrijk dat je weet wat je doet. Een pan op het aanrecht draagt natuurlijk niet bij aan een gezellig keuken, maar wat dan wel?

De keuken gezellig inrichten kan op allerlei verschillende manieren. Wel is het belangrijk dat je het niet overdrijft. Een mooi stijlvol koffiezetapparaat met bijbehorende luxe koffiekopjes staan natuurlijk prachtige op het aanrecht. Ook een houten snijplank en eventueel een wandplank met allerlei verschillende soorten kruiden dragen bij aan een gezellige, maar wel levendige keuken.

Ook de eettafel verdiend natuurlijk de nodige aankleding om het gezellig te houden. Zo kun je een gouden etagere plaatsen, maar is ook een taarthouder een prachtige manier om je tafel wat extra sfeer te geven. Vooral wanneer je een grote tafel hebt, is het ook leuk om te kiezen voor wat aanvullende woonaccessoires. Een grote vaas of een ornament in combinatie met een kandelaar doet het ook altijd goed.

Ga je aan de slag met je eettafel, waak er dan wel voor dat het geheel niet te vol wordt. Je moet er natuurlijk ook nog rustig aan kunnen eten. Ontvang je bezoek, dan is het ook niet praktisch om eerst alles te moeten verplaatsen omdat je elkaar anders niet kunt zien.

Keuken aankleding

Kies voor de juiste verlichting in je keuken

De keuken inrichten is een flinke klus. Althans, dat vinden de meesten. Toch hoeft het echt niet zo lastig te zijn als dat je misschien zou denken. Vooral niet wanneer het aankomt op verlichting. Aangezien onze keuken tegenwoordig zowel functioneel als ook voor een gezellige avond borrelen wordt gebruikt, is de juiste verlichting natuurlijk essentieel.

Tijdens het ontbijt, het lezen van de krant of het avondeten met je gezin is het wel zo prettig dat je goed zicht hebt. Dat betekent dat ook de verlichting goed moet zijn. Komen er vrienden borrelen of heb je een romantisch diner voor twee op de planning, dan mag de verlichting natuurlijk wel een tikkeltje sfeervoller.

Zorg er daarom dus voor dat je zowel functionele verlichting, als sfeervolle verlichting in je keuken hebt. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je kiezen voor verlichting dat je kunt dimmen, maar kun je ook kiezen voor een extra lichtbron in de vorm van een tafellamp. Zo kun je zelf bepalen wanneer je welke verlichting gebruikt en zal je direct zien hoe dit bijdraagt aan de sfeer en gezelligheid van het geheel.

Kies voor de juiste raamdecoratie in je keuken

Heb jij een raam of meerdere ramen in je keuken, kies dan niet voor een standaard functioneel rolgordijn of jaloezieën. Inderdaad, ze zijn erg praktisch maar zorgen er niet voor dat jij je keuken gezellig ingericht hebt. Kies voor mooie plissé gordijnen, vouwgordijnen of houten jaloezieën. Dit geeft een veel warmere en gezellige uitstraling in jouw keuken.

Wel is het verstandig dit aan te laten sluiten op de rest van je interieur. Het is namelijk niet aan te raden om de raambekleding in de keuken te doen laten afwijken van de raambekleding in de rest van je huis. Vooral niet wanneer je bezig bent om je keuken te laten integreren in je woonkamer. Ga je je keuken inrichten op een later moment, dan is het wel belangrijk hier rekening mee te houden.

Het aanrecht inrichten met keuken accessoires

Het aanrecht is natuurlijk een belangrijk onderdeel van je keuken. Dit is immers de plek waar het meeste allemaal gebeurt. Het koken, maar ook de voorbereiding vindt hier allemaal plaats. Niet handig dus wanneer je aanrecht volstaat met allerlei verschillende spullen die er eigenlijk niet horen. Je aanrecht inrichten op een praktische manier met leuke accessoires, maar ook stijlvolle is dan wel zo verstandig.

Het aanrecht inrichten kun je op verschillende manieren doen. Wel is het belangrijk dat je dit stap voor stap doet, zodat je zeker weet dat het ook goed gebeurt. Eerst is het zaak om je volledige aanrecht, voor zover mogelijk leeg te halen. Vervolgens begin je met de elektronische apparatuur, zoals het koffiezetapparaat, waterkoker en misschien wel een prachtige mixer. Vervolgens kun je wat leuke accessoires toevoegen, zoals een hapjesplank, wat koffiekopjes of een mooie boekenstandaard met receptenboek.

Probeer om overige spullen die je niet nodig hebt en ook niet bijdragen aan een sfeervol geheel op te bergen. Zo kun jij je aanrecht zowel praktisch, als ook sfeervol inrichten.

aanrecht inrichten

Strakke keuken gezellig maken met verse kruiden

Ook een strakke keuken gezellig maken is ontzettend eenvoudig te doen. Waar een strakke stijl zich vaak kenmerkt door minimalisme, mag je dit in je keuken rustig even loslaten. Uiteraard ook niet teveel, maar het zal zeker bijdragen aan een stukje extra sfeer.

Voor de mensen die graag mogen koken, zijn verse kruiden natuurlijk een onmisbaar onderdeel. Deze kruiden kun je natuurlijk in je keukenkastje zetten, maar op het aanrecht staan ze vele malen mooier. Niet alleen staan ze dan binnen handbereik, maar zijn deze kruiden vaak ook in prachtige potjes verpakt. Kortom, zeker een aanrader dus.

Kies voor een prachtige eettafel in je keuken

Zorg voor een tafel in de keuken die past bij het formaat van je keuken. Natuurlijk geen ontzettende tafel in een kleine keuken, maar ook geen kleine tafel in een grote keuken. De tafel moet er staan voor iedereen, je moet er lekker kunnen zitten met een boek, gezellig koffie kunnen drinken met je beste vriendin, maar ook een spelletje kunnen spelen en heerlijk borrelen met een heerlijke borrelplank.

Wil jij weten hoe je de perfecte borrelplank maak in je nieuwe gezellige keuken? Lees dan mijn blog met 4 perfect tips!. Een keuken gezellig inrichten bereik je vaak niet binnen een dag, maar met deze 9 tips kom je zeker een heel eind!

Zo kun jij je keuken leuk aankleden

Je keuken gezellig inrichten draagt niet alleen bij aan de sfeer van je keuken, maar natuurlijk aan de sfeer van je volledige inrichting. Niet alleen zijn accessoires in je keuken ontzettend leuk om je keuken sfeervoller en ook gezelliger te maken, maar zijn er nog zoveel andere mogelijkheden om dit te kunnen doen. Om je een idee te geven, hebben we een aantal aanvullende tips voor je, die je kunnen helpen bij het aankleden en gezellig inrichten van je keuken.

Servies

Servies is natuurlijk een onmisbaar onderdeel in iedere keuken. Of we nu ontbijten, lunchen of avondeten, we gebruiken het bij iedere maaltijd. Of het nu gaat om gebaksbordjes voor het serveren van een tussendoortjes of het drinken van een kop koffie uit een koffiekop. Servies is onmisbaar.

Juist omdat bijvoorbeeld koffiekopjes doorgaans prominent aanwezig zijn, is het natuurlijk wel zo leuk om hier ook iets mee te doen. Gekleurde koffiekopjes, met bijpassende koffielepels en een gebaksbordje dragen namelijk bij aan een gezellige sfeer.

Je kunt je wel voorstellen dat het een totaal ander beeld geeft wanneer jij de koffie uit een saaie mok serveert en ook een eenvoudige zilveren lepel gebruikt. Kortom, tijd voor wat meer kleur!

Bestek

We zijn waarschijnlijk allemaal gewend om te eten met een zilveren bestek. Uiteraard niets mis mee, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden dan dat. Zo kun je ook kiezen voor een luxe gouden bestek, zwart of koper. Vooral tijdens de feestdagen is dit natuurlijk een prachtige decoratie voor je al mooi gedekte tafel.

Niet alleen is dit speciale servies prachtig om zelf te gebruiken, maar natuurlijk ook perfect om eens iemand anders mee te verrassen. Vooral wanneer je dit bestek combineert met een bijpassend servies, zal je zien dat het je tafel ineens een enorme upgrade geeft!

Je kunt je wel voorstellen dat het een totaal ander beeld geeft wanneer jij de koffie uit een saaie mok serveert en ook een eenvoudige zilveren lepel gebruikt. Kortom, tijd voor wat meer kleur!

Accessoires voor op de eettafel

Naast het bestek en servies voor tijdens het eten, heeft je eettafel natuurlijk ook wat extra aankleding nodig om bij te dragen aan de gezelligheid en sfeer van het geheel. De eettafel is toch een object die prominent aanwezig is en dus ook wat extra aandacht verdient. Zo kun je kiezen voor een prachtige etagère, ornament op voet of een mooie grote vaas met bloemen om je eettafel ook buiten de maaltijden om een warme en sfeervolle toevoeging te kunnen geven aan het geheel.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 277 reviews.
Scroll naar top
0