kleuren pallet voor in huis
knus home en gifts

Hoe kies ik het beste kleurenpalet voor mijn huis?

Hoe weet je of een kleurenpalet goed bij jouw huis past? Ieder huis is weer anders, heeft kleine of grote ruimtes, lage of hoge plafonds, verschillende materialen en bouwstijlen. Het is daarom voor sommige mensen behoorlijk lastig de muren te verven in kleuren die precies in dat plaatje passen. Hieronder legt Gewoon Stijl uit hoe je kleuren kunt uitzoeken die jouw huis helemaal tot zijn recht laten komen. Lees verder!

Basiskleuren

Allereerst is het kleurenpalet van je huis erg belangrijk als je alle ruimtes zo goed mogelijk voor de dag wilt laten komen. Begin met het samenstellen van een kleurenpalet dat het beste bij jouw huis past. Door de kleuren zorgvuldig op elkaar af te stemmen voordat je begint met metamorfoseren, voorkom je teleurstellende resultaten. Hiervoor beginnen we met een basiskleur, die op de meeste muren terug te zien is. Dit kan het beste een neutrale kleur zijn, omdat het resultaat anders overweldigend kan zijn. Denk aan crème wit of beige. De basiskleur hoeft er niet maar één te zijn, maar kan ook meerdere neutrale kleuren zijn die elkaar complementeren.  

Accentkleuren

Dan gaan we verder met accentkleuren. De basiskleuren vallen terug te zien op ongeveer 60 procent van de muren, terwijl de accentkleuren voor ongeveer 10 procent te zien zijn. Accentkleuren geven een kamer karakter. Dit zijn opvallende kleuren die goed contrasteren met de basiskleuren. Het hoeft geen felle kleur te zijn (hoewel felle kleuren natuurlijk prima zijn), en zelfs zachte pastelkleuren kunnen een opvallend accent vormen. Welke accentkleur je kiest is heel persoonlijk. Het helpt om bijvoorbeeld naar je eigen kledingstijl te kijken en te zien welke kleuren daar vaak in voorkomen. Grote kans dat je dezelfde kleuren als accentkleur op de muur ook mooi vindt! Ook kun je accentkleuren laten terugkomen in het meubilair: bijvoorbeeld in de kastjes of kussens. 

Andere details

Een ander ding waar je over kunt nadenken is het gebruik van lichte of donkere kleuren. Over het algemeen bepalen de helderheid in huis en de grootte van de kamer of je lichte of donkere kleuren moet kiezen. Lichte kleuren doen kleine kamers groter lijken, terwijl donkere kleuren grote kamers gezellig doen lijken. Kijk dus goed naar je ramen, de grootte van de kamers en de precieze lichtinval. Ook is er nog een verschil in warme of koude kleuren. Dit gaat hand in hand met de functie van een kamer. In een kantoor of slaapkamer zou je sneller koele kleuren willen gebruiken om rust te stimuleren. In een woonkamer of lounge zouden warme kleuren weer beter passen om de gezelligheid van een kamer te benadrukken. Inspiratie opgedaan? Ga dan op zoek naar het juiste kleurenpalet voor jouw woning!

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 268 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0