Zonnepanelen op een schuin of plat dak
knus home en gifts

Maak je woning comfortabeler door te verduurzamen

Wil je graag je woning comfortabeler maken en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere wereld? Dan is het verduurzamen van je huis de perfecte oplossing. Door kleine aanpassingen en investeringen kun je niet alleen genieten van een aangenamer woonklimaat, maar ook flink besparen op je energierekening. Het voordeel is dat er allerlei mogelijkheden zijn voor geld lenen voor het verduurzamen van je woning, waardoor je direct bespaart, zonder dat je dit volledig uit eigen zak hoeft te bekostigen.

Isolatie voor warmte en comfort

Een goed geïsoleerd huis zorgt voor behaaglijkheid en lagere stookkosten. Begin met het controleren van je dakisolatie, want hier gaat vaak veel warmte verloren. Investeer indien nodig in isolatiemateriaal met een hoge R-waarde om de warmte binnen te houden. Vervolgens is het belangrijk om ook je spouwmuren te isoleren. Dit kan eenvoudig worden gedaan door isolatiemateriaal in de lege ruimte tussen de binnen- en buitenmuur te laten injecteren. Op deze manier voorkom je warmteverlies en zal je energieverbruik aanzienlijk verminderd worden.

Duurzame verwarmingssystemen

Naast goede isolatie is het gebruik van een duurzaam verwarmingssysteem essentieel. Overweeg bijvoorbeeld de installatie van een warmtepomp, waarmee je op een efficiënte manier je huis kunt verwarmen. Een warmtepomp gebruikt namelijk energie uit de grond, water of lucht om warmte te genereren, waardoor je aanzienlijk kunt besparen op je energieverbruik en CO2 uitstoot. Een andere milieuvriendelijke optie is het plaatsen van zonnepanelen op je dak. Hiermee wek je zelf groene energie op, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Zonnepanelen zijn tegenwoordig betaalbaarder geworden en met de juiste subsidie kun je ze snel terugverdienen.

Energiezuinige verlichting

Een van de eenvoudigste en kostenbesparende manieren om je woning te verduurzamen is door het gebruik van energiezuinige verlichting. Vervang je traditionele gloei- en halogeenlampen door LED-verlichting. LED-lampen verbruiken namelijk een stuk minder energie, gaan veel langer mee en geven dezelfde hoeveelheid licht. Bovendien kun je nog een stap verder gaan door het installeren van slimme verlichtingssystemen. Met deze systemen kun je je verlichting eenvoudig regelen via een app op je smartphone, waardoor je nog meer energie kunt besparen.

Waterbesparing in huis

Niet alleen op het gebied van energie, maar ook als het gaat om waterverbruik kan je woning verduurzaamd worden. Plaats bijvoorbeeld waterbesparende douchekoppen en kranen, waarmee je gemakkelijk tot wel 50% op je waterverbruik kunt besparen. Daarnaast kun je investeren in een regenton om regenwater op te vangen. Dit water kun je vervolgens gebruiken om je tuin te besproeien, waardoor je minder drinkwater verbruikt. Een simpele en effectieve manier om duurzamer met water om te gaan.

Groene energiebronnen

Naast zonnepanelen zijn er nog meer manieren om je huis te verduurzamen. Dit kun je doen door een woning verduurzaming financiering. Dit heeft als voordeel dat je direct profiteert van een besparing en bijdraagt aan een beter en schoner milieu. Daarbij komt ook dat deze leningen vaak een lager rentetarief hebben, dan wanneer je kiest voor een persoonlijke lening of bouwdepot voor een verbouwing die niets met verduurzamen te maken heeft.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 281 reviews.
Scroll naar top
0