houten trap
knus home en gifts

Redenen om te kiezen voor een houten trap

Houten trappen zijn tijdloos. Ze behoren al jaren tot de absolute favorieten en worden nog altijd in heel veel woningen nieuw geplaatst. Maar vanwaar deze blijvende populariteit? Waarom zou je een houten trap kopen? Welke voordelen levert dit op? In dit artikel zetten we de belangrijkste redenen voor je op een rijtje.

Altijd uniek

Een van de grootste voordelen van hout is dat het een natuurproduct is. Dat betekent ook dat geen enkel exemplaar hetzelfde is. De nerven, de kleur, het is altijd uniek. Dat zorgt voor die echte authentieke uitstraling waar veel mensen zo gek van zijn. Je kunt dit ook nog eens versterken door voor een zeer robuuste houtsoort te kiezen. Het fijne van al deze houtsoorten is bovendien ook dat je de trap geheel naar eigen wens kunt samenstellen. Kies voor een houtsoort die past bij jouw interieur en eigen smaak. Bij De Vries Trappen vind je een enorm groot assortiment en is er voor elk wel wat wils te vinden.

Milieuvriendelijk

De meeste houten trappen zijn tegenwoordig ook erg duurzaam. Zeker als het hout van duurzaam geteelde bossen afkomstig is. Het kost relatief weinig CO2 om hout te produceren. Hierdoor draag je met de aanschaf van een houten trap dus ook een steentje bij aan het milieu. Wist je dat houten trappen bovendien ook nog eens over een zeer lange levensduur beschikken en het hout vrijwel altijd gerecycled kan worden? Eventuele beschadigingen kunnen vrijwel altijd eenvoudig opgelost worden door de trap te schuren en een nieuwe beschermende laag aan te brengen. Ook op de lange termijn geniet je dus van de duurzaamheid van dit natuurproduct en zal het milieu geen onnodige schade oplopen.

Verhoogde veiligheid

Nog een groot voordeel van een houten trap is dat deze niet zo snel glad wordt als veel andere materialen. Hierdoor is het valgevaar op een houten trap veel kleiner. Een prettige gedachte. Zeker met jonge kinderen of juist senioren in huis.

Makkelijker te renoveren

Bij veel andere materialen is het best lastig om te renoveren. Als de trap dan verouderd is en slecht wordt, zal deze meestal volledig vervangen moeten worden. Naast dat dit niet de duurzaamste optie is, kost dit ook nog eens extra veel geld. Bij een houten trap is dit niet het geval. In de meeste gevallen kunnen kapotte treden bijvoorbeeld eenvoudig vernieuwd worden, zonder dat de hele trap aangepast hoeft te worden.

Goed te combineren met andere materialen Hout is bovenal een heel fijn materiaal om met andere materialen te combineren. Het past eigenlijk overal bij. Net als dat hout in elke woning op zijn plek is. Of je nu over een super moderne nieuwbouwwoning of een klassieke woning beschikt: een houten trap kan altijd. Daarnaast geeft het ook extra charme aan de trap als je materialen combineert. Denk bijvoorbeeld aan een houten trap met smeedijzeren balusters.

 

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 277 reviews.
Scroll naar top
0