pexels-vlada-karpovich-4050299
knus home en gifts

Wat heb je nodig om een thuiskantoor te maken?

Sinds een paar jaar geleden is thuiswerken steeds normaler geworden. Werk jij nu ook vaker thuis? Dan is een goed ingericht thuiskantoor erg belangrijk. Een effectieve werkplek thuis kan namelijk zorgen voor een hogere productiviteit en een beter werk-privébalans. Maar wat heb je nu allemaal nodig om je eigen functionele en comfortabel thuiskantoor thuis te creëren? Ontdek hier de belangrijkste aspecten van het inrichten van een thuiskantoor.

De ideale ruimte kiezen

De eerste stap in het opzetten van je thuiskantoor is het kiezen van de juiste ruimte. Idealiter is dit een rustige plek waar je ongestoord kunt werken. Denk aan een aparte kamer die eventueel niet gebruikt wordt. Maar als dat niet mogelijk is, kan een rustige hoek in een andere kamer ook functioneren voor een mooie kantoor inrichting. Het belangrijkste is dat je een plek vindt waar huiselijke afleidingen minimaal zijn.

Ook natuurlijk licht is erg belangrijk voor onze gezondheid en productiviteit. Wist jij dat onze stemming en concentratie erg verbeteren als we ons bevinden in een ruimte met voldoende daglicht? Een ruimte kiezen voor ons thuiskantoor met een raam dat frisse lucht en natuurlijk licht biedt is zo echt een must! Het is niet alleen goed voor onze gezondheid, maar zorgt er ook voor dat we minder kunstmatig licht hoeven gebruiken. Dat gaat onze portemonee zeer waarderen!

Goede ventilatie
Daarnaast is een goede ventilatie nodig om een comfortabele werkomgeving te behouden. Zorg er dus voor dat je thuiskantoor goed geventileerd kan worden. De temperatuur gemakkelijk kunnen regelen zal ook snel zijn vruchten afwerpen, aangezien een te koude of te warme ruimte afleidend kan werken en je productiviteit kan beïnvloeden.

Benodigde meubels

Je bureau is samen met je stoel waarschijnlijk het belangrijkste meubelstuk in je thuiskantoor. Kies een bureau dat groot genoeg is voor je computer, documenten en andere benodigdheden. Wil jij de mogelijk hebben om tijdens het werk van houding te wisselen? Dan is het geen gek idee om een sta-bureau en een ergonomische stoel te overwegen. Deze kunnen helpen bij het verminderen van rug- en nekklachten en zijn een must voor iedereen die lange uren achter een bureau doorbrengt.

Goede opbergruimte

Daarnaast helpt een goede opbergruimte je om je werkruimte georganiseerd en netjes te houden. Gebruik kasten, handige lades of zwevende planken om je belangrijke documenten en kantoorbenodigdheden gemakkelijk op te kunnen bergen. Zo houd jij je werkplek goed georganiseerd en je hoofd kalm en gefocused tijdens het werken.

Heb jij wat hulp nodig in dit grote project? Dan kunnen professionals zoals op de website https://www.ditt.nl/ je goed helpen!

Technologie en apparatuur

Een betrouwbare computer of laptop is onmisbaar in elk thuiskantoor. Kies een apparaat dat krachtig genoeg is om al je taken efficiënt uit te voeren. Afhankelijk van je werkzaamheden kan dit variëren van een basislaptop tot een geavanceerde desktop met meerdere monitoren. Een snelle en stabiele internetverbinding is ook handig voor thuiswerken. Vooral als je vaak online vergaderingen hebt of in de cloud werkt. Overweeg een bekabelde verbinding voor betere snelheid en stabiliteit dan Wi-Fi.

Hoewel veel werk digitaal is, kan een printer voor bepaalde taken nog steeds noodzakelijk zijn. Zorg ook voor andere randapparatuur zoals een goede webcam en microfoon voor videoconferenties, een externe harde schijf voor back-ups, en een comfortabele muis en toetsenbord.

Organisatorische hulpmiddelen

Gebruik fysieke of digitale planners om je taken en deadlines te beheren. Dit helpt je georganiseerd te blijven en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Voldoende opslagoplossingen regelen zal erg van pas komen in het organiseren en veilig houden van je documenten. Digitale opslag in de cloud kan hier bijvoorbeeld een goed voorbeeld van zijn, vooral als je de documenten toegankelijk wil maken voor het delen met collega’s. Een nette werkruimte is een efficiënte werkruimte. Gebruik kabelbinders of kabelgoten om te voorkomen dat kabels verstrikt raken of een rommelig bureau veroorzaken.

Persoonlijke touch en comfort

Voeg persoonlijke elementen zoals planten of kunstwerken toe om je werkruimte aangenamer en inspirerender te maken. Dit kan een positieve invloed hebben op je gemoedstoestand en creativiteit. Naast natuurlijk licht is goede kunstverlichting belangrijk. Kies voor lampen die voldoende licht geven zonder te verblinden, zoals LED-lampen die je kunt dimmen naar behoefte. Houd persoonlijke verzorgingsitems zoals handcrème, lippenbalsem en een waterfles binnen handbereik. Het is namelijk erg belangrijk om gehydrateerd en comfortabel te blijven tijdens lange werkuren.

Geluidbeheersing
Investeren in een goede koptelefoon met ruisonderdrukking kan je helpen om geconcentreerd te blijven. Vooral als je in een lawaaierige omgeving werkt. Heeft jouw gekozen ruimte nu last van echo of andere geluidsoverlast? Dan zullen geluidsabsorberende panelen of gordijnen erg van pas komen om de akoestiek aanzienlijk te verbeteren.

Overige benodigdheden

Zorg ervoor dat je regelmatig pauzes neemt en oefeningen doet om je lichaam te ontspannen. Dit kan helpen om werkgerelateerde klachten zoals RSI te voorkomen. Investeer in een monitorbril of pas de instellingen van je scherm aan om blauw licht te filteren. Dat kan helpen om oogvermoeidheid te verminderen. Overweeg een loopbandbureau of een onder bureau fiets voor wat beweging tijdens het werk. Dit kan niet alleen je fysieke gezondheid verbeteren, maar ook je mentale helderheid.

Gebruik daarnaast afsluitbare kasten of kluizen voor gevoelige documenten en apparatuur. Zorg voor sterke wachtwoorden en gebruik beveiligingssoftware om je netwerk en gegevens te beschermen tegen cyberdreigingen. Houd een basis nooduitrusting in je kantoor inclusief een EHBO-kit, brandblusser en noodnummers.

Bepaal de prioriteit
Bepaal voorafgaand aan je kantoorinrichting welke aspecten van je thuiskantoor de hoogste prioriteit hebben en plan je budget dienovereenkomstig. Dit kan helpen om onnodige uitgaven te voorkomen. Overweeg doe-het-zelf projecten voor minder benodigde items of koop tweedehands meubels en apparatuur om kosten te besparen.

Nu weet je wat je nodig hebt om een thuiskantoor te maken. Gebruik bovenstaande tips en informatie om jouw droomkantoor in huis waar te maken!

 

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 281 reviews.
Scroll naar top
0