Gordijnen
knus home en gifts

Welke soort gordijnen zijn er?

Er zijn veel soorten gordijnen voor in huis, want eerlijk gezegd gebruiken miljoenen mensen gordijnen! Hoewel hun primaire doel is om licht te blokkeren (met misschien de uitzondering van een douchegordijn), hebben ze andere toepassingen, namelijk in de vorm van het toevoegen van decoratieve accenten aan een kamer. Ze kunnen puur decoratief zijn, zoals gordijnen van imitatiezijde of een doorschijnend vitragegordijn, of ze kunnen functioneel zijn, zoals in het geval van een inbetween gordijnen van Decorette. Er zijn nog veel meer soorten gordijnen waar je gebruik van kunt maken in huis. Hieronder noemen we een paar! 

Inhoud

Volant

Een volant is een kort gordijn dat je bovenaan je gordijnen hangt. Dit zijn optionele decoratieve toevoegingen. Valletjes zijn een geweldige manier om een ​​look compleet te maken. Deze gordijnen zijn los verkrijgbaar, of als onderdeel van een raambekledingsset. Je kunt een volant gebruiken zonder extra gordijnen in ramen met jaloezieën, of om een ​​decoratieve flair toe te voegen aan ramen waar volledige gordijnen niet gewenst zijn.

Doorschijnende gordijnen

Dunne, semi-transparante stoffen vormen de basis van vitrages. Deze gordijnen zorgen voor het meeste daglicht in een ruimte als het gordijn gesloten is. Transparante gordijnen bieden ook de minste hoeveelheid privacy en dienen een ander doel dan decoratief zijn. Dit soort gordijn is het populairst in woonkamers en eetkamers. Sommige binnenhuisarchitecten voegen een voering toe aan doorschijnende gordijnen. Door dit te doen, kun je genieten van de schoonheid van je vitrage, terwijl je ook kunt profiteren van extra privacy en extra functies.

Verduisteringsgordijnen

Verduisteringsgordijnen laten zo min mogelijk licht een kamer binnen als ze gesloten zijn. Deze gordijnen zijn gemaakt van zwaardere materialen en hebben vaak ingebouwde voeringen. Verduisteringsgordijnen bieden de meeste privacy en hebben vaak extra functies die verder gaan dan hun decoratieve doel. Mensen gebruiken vaak verduisteringsgordijnen in slaapkamers, holen, theaters of andere ruimtes waar het buiten houden van natuurlijk licht een probleem is. Soms worden verduisteringsgordijnen achter doorzichtige gordijnen gebruikt om extra functies en een meer gepolijste look te bieden dan wat je kunt bereiken met een eenvoudige gordijnvoering.

Paneelpaargordijnen

Bij een gordijn met één paneel bedekt één paneel het hele raam. Het gordijnpaneel kan naar beide kanten worden getrokken om te openen en kan worden vastgebonden om een ​​moderne, asymmetrische look te creëren. Deze soorten zijn zowel een moderne gordijnstijl als een even tijdloze stijl, waardoor ze geweldig zijn in de meeste decoratieve omgevingen.

Gordijnen met één paneel

Paneelpaargordijnen hebben twee afzonderlijke gordijnpanelen. Dit type gordijn is populair in klassieke en eigentijdse stijlen. Bij een panelenpaar plaats je aan weerszijden van het raam een ​​gordijn. Om deze gordijnen te sluiten, trek je elk gordijnpaneel naar elkaar toe. Gordijnen met paneelparen kunnen worden teruggebonden om een ​​symmetrische look voor je raambehandeling te creëren.

Semi-ondoorzichtige gordijnen

Semi-ondoorzichtige gordijnen zijn als een mix tussen transparante gordijnen en verduisteringsgordijnen. Ze laten wat daglicht in de kamer als ze gesloten zijn. Ze bieden ook meer privacy dan doorschijnende gordijnen. Deze gordijnen zijn een populaire keuze voor elke toepassing en kunnen worden gecombineerd met andere gordijnen voor meer ondoorzichtigheid – door ze aan een dubbele gordijnroede te hangen (met een ander paar gordijnen erachter).

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 281 reviews.
Scroll naar top
0