eettafels
knus home en gifts

Zo dek je de tafel voor een gezellig diner met vrienden

Een etentje met vrienden betekent meer hoofden rond de tafel. Je moet de eettafel dan dus anders dekken dan je normaal doet. Waarschijnlijk wil je alles er ook wat specialer uit laten zien dan wanneer je alleen met je partner dit aspergesoep recept maakt en eet. Hieronder lees je wat je nodig hebt om je tafel te dekken voor het diner met vrienden en we noemen ook nog een paar handige tips. 

Wat heb je nodig?

Net als wanneer je de tafel normaal dekt, heb je ook wat spullen nodig als je vrienden op bezoek krijgt voor een gezellig diner. Hieronder vind je alle benodigdheden, al zou het kunnen dat je zelf nog wat spulletjes toevoegt. Decoraties voor op tafel zijn bijvoorbeeld altijd een mooie toevoeging aan het etentje! 

  • Placemats
  • Dinerborden
  • Saladeborden, indien nodig
  • Bijgerechten
  • Een dinermes en -vork
  • Eventueel een saladevork
  • Tuimelaars of longdrinkglazen
  • Wijnglazen
  • Servetten

Tip 1: Dek de tafel zoals je gewoonlijk doet

Zorg er eerst voor dat je over alle basisbenodigdheden beschikt, volgens de stappen voor het dekken van een tafel voor dagelijkse maaltijden. Zet de borden op de placemats, met de vork naar links en het mes naar rechts.

Tip 2: Voeg serveergerei toe voor de salade

Is een salade onderdeel van je diner? Plaats dan serveergerei op de tafel. Het is bijvoorbeeld een aanrader om een slakom toe te voegen aan elk bord en plaats ook een saladevork links van de dinervork. Hierdoor is het gemakkelijker voor je vrienden om de salade op hun bord te krijgen.

Tip 3: Begin met de placemats 

Placemats kunnen een mooi middelpunt vormen in de opstelling van een eettafel. Rotan placemats creëren een rustieke sfeer die perfect past bij scandi-keukenideeën, of je kunt kiezen uit kleurrijke en gedessineerde ontwerpen voor een meer eclectisch tintje.

Tip 4: Plaats een bord of pastakom op de placemats

Afhankelijk van de maaltijd plaats je vervolgens een bord of kom op de placemats. Bijpassend serviesgoed is het beste en ook hier kun je borden kiezen die bij je stijl passen. Zorg er wel voor dat het bij de rest past. Zo zorg je er namelijk voor dat je je tafel als één geheel dekt. 

Tip 5: Gebruik glaswerk

Bij een gezellig diner met vrienden hoort uiteraard ook drinken. Waarschijnlijk gaat je voorkeur uit naar wijn, dus plaats bij iedereen een wijnglas. Normale glazen zijn ook een aanrader, aangezien veel mensen een glaasje water drinken bij hun eten. Experts raden je aan om alle glazen in dezelfde stijl te kopen. Dit voegt de eettafel en het ontwerp naar een hoger niveau. 

Tip 6: Eindig met servetten

We raden aan om servetten te gebruiken bij het dekken van een eettafel voor informele bijeenkomsten, als je dit nog niet doet. Leg ze onder de dinervork voor een meer casual look, of vouw ze bovenop het bord voor een net iets chiquere toets. Het is maar net wat je mooier vindt, maar zorg ervoor dat de servetten goed bij de gekozen stijl passen.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 273 reviews.
Scroll naar top
0