fotobehang strand en zee
knus home en gifts

Zo laat jij je huis vakantieproof achter

Nog even en dan is het zover, tijd voor vakantie! Waar jij waarschijnlijk al met je gedachten bij de zon, de zee en het strand zit, is het ook belangrijk om goed na te denken over het veilig achterlaten van je huis. Ondanks de vele slimme systemen die we vandaag de dag vaak hebben, zien we toch dat het openlaten van een onschuldig zolderraam bij thuiskomst voor een enorme onaangename verrassing kan zorgen. We hoeven je daarom dus niet uit te leggen dat het belangrijk is om voor vertrek nog even een rondje door je huis te lopen om er zeker van te zijn dat jij je huis vakantieproof achterlaat. Toch zien we dat lang niet iedereen dit even serieus neemt en zich vooral focust op het inpakken van de koffer, het printen van de tickets en ervoor te zorgen dat de broodjes met ei klaar zijn. Om ervoor te zorgen dat je met slechts een paar handige tips veilig op vakantie kunt, delen we graag een aantal tips met je.

Check alle ramen en deuren

Waar het normaal niet zo snel een probleem is om een raam op een kier te laten staan zodat het even wat kan luchten, is dit op het moment dat je op vakantie gaat allesbehalve verstandig om te doen. Inbrekers hebben namelijk maar een paar millimeter nodig om een raam of deur te kunnen forceren en zichzelf toegang te kunnen verschaffen tot jouw woning. Niet bepaald een prettig idee vind je wel? Stel je voor dat je met je net nieuwe strandtas langs de boulevard wandelt en ineens een melding krijgt van de buren dat ze bij je hebben ingebroken. Belangrijk dus om vlak voor vertrek het huis nog even rustig van boven naar beneden langs te lopen, zodat je in ieder geval zeker weet dat er geen raam of deur meer op een kier staat. Scheelt je een hele hoop ellende, weten we uit ervaring.

Deel niet alles op social media

Even los van het veilig achterlaten van je huis, is dit een tip die we absoluut niet mogen vergeten. Nu snappen we bij KNUS heel goed dat je iedereen wilt laten zien hoe prachtig het strand is en hoe lekker je ijsje smaakt, maar bewaar dit alsjeblieft totdat je terug bent. Nog te vaak zien we dat mensen op dag één precies vertellen dat het hun eerste dag is en tot wanneer ze blijven. Zelfs de vluchttijden worden erbij vermeld, waardoor het voor inbrekers natuurlijk wel heel gemakkelijk is om in alle rust een ‘rondje’ door het huis te kunnen wandelen, zonder dat ze bang hoeven te zijn dat ze gestoort worden.

Geef de buren even een seintje

Het klinkt voor de meesten vanzelfsprekend, maar hoe fijn is het om even je buren in te lichten dat je er met het gezin een weekje of misschien wel langer op uit gaat? Zo kunnen ze even een extra oogje in het zeil houden, voor het geval er toch wat gebeurt. Ook voor de praktische dingen is het handig, bijvoorbeeld voor het aan straat zetten van de kliko of het water geven van de bloemen en planten thuis. Zo kun jij je focussen op het inpakken van je nieuwe mom bag met vakken, zodat je zeker weet dat je niet alleen alles bij je hebt, maar het ook makkelijk terug te vinden is.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 273 reviews.
Scroll naar top
0