Kerstornament-ballon-detail
knus home en gifts

Zo maak je van je huis een kerstparadijs

De eerste sneeuw is al gevallen en de dagen worden kouder en donkerder. Het is winter! En dat betekent tegelijkertijd dat het bijna kerst is! Die tijd van het jaar dat je helemaal los mag gaan met het versieren van je huis. Niks is te gek! Grote kerstbomen, trapversieringen, uitbundige kerstverlichting. Maar daardoor kan het ook voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dus wil je jouw huis omtoveren tot een waar kerstparadijs? Gebruik dan deze tips!

Kies de juiste kerstboom

De eerste en misschien wel belangrijkste stap in het kerstproof maken van je huis, is het kiezen van de juiste kerstboom. Wist je dat we van oorsprong de verlichte kerstboom vooral gebruikt werd om het kwaad te verjagen en hiermee de komst van de lente aan te kondigen? Daarnaast zijn er verschillende oude stammen die de boom daarnaast als een teken van vruchtbaarheid en goddelijkheid in hun woning plaatsten. Toch leuk om eens meer te weten te komen over de boom die we elk jaar maar weer in huis halen. Maar welke kies je?

Er is altijd een keuze uit een echte of een neppe boom. De kunstbomen zijn tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van echt en het grote voordeel is dat deze dennen niet uitvallen en dus heb je aan het einde van de kerstperiode niet een huis dat bezaaid ligt met naalden. Vind je een grote opruimbeurt niet erg? Dan geeft een echte boom toch altijd net dat beetje extra sfeer.  Welke je ook kiest, kijk goed naar de grootte van de boom. De vuistregel is dat je tussen de top en het plafond minimaal 30 centimeter vrij houdt. Op deze manier heb je nog ruimte voor het plaatsen van een eventuele piek.

Kies een kleurenschema

Om eenheid te creëren in je kerstversieringen is het belangrijk om vooraf te besluiten met welke kleuren je wil gaan werken. Op deze manier kan je een gelijke sfeer doorvoeren in niet alleen je kerstboom, maar ook in de rest van de versieringen van je huis en tuin. Het aanhouden van een kleurenschema kan rust en warmte creëren. Denk hierbij ook aan het kiezen van een hoofdkleur. Dit maakt het makkelijker om keuzes te maken in bijvoorbeeld het uitzoeken van de kerstballen.

Kies genoeg verlichting

Je huis kerst proof maken, gaat hand in hand met het kiezen van de juiste verlichting. Omdat kerst gevierd wordt in de winter en dus een donkere, grauwere periode creëer je meer sfeer door te kiezen voor warme verlichting.  Hoeveel lichtjes je in de boom moet hangen? Hier is een regel voor. Heb je een boom van 1 tot 1,5 meter, maak dan gebruik van 100 tot 350 lampjes. Heb je een boom van 2 tot 2,5 meter? Gebruik dan minimaal 750 lampjes. En vergeet ook vooral niet om de lampen eerst te controleren voordat je ze drapeert over de kerstboom. En nu je toch met verlichting bezig bent, hang vooral ook wat verlichting in je tuin!

Denk ook eens aan geur

Sfeer in huis wordt niet alleen gecreëerd door aankleding, maar ook door geur. Zet een pot geurstokjes neer met de geur dennen, hout, kruiden of een rokerig open vuur en je huis voelt niet alleen naar kerst, maar ruikt er ook nog eens naar. Laat die kerstviering maar komen!

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 277 reviews.
Scroll naar top
0