Tips voor het restylen van je tuin
knus home en gifts

Hoe creëer je een gezellige sfeer in je tuin?

In een drukke wereld is het belangrijk om een plek te hebben waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Hoe fijn is het dan dat je tijdens de zomermaanden heerlijk ontspannen in je tuin kunt zitten, terwijl je niet alleen geniet van het weer, maar ook van de geluiden om je heen en de bloemen, planten en aankleding in je tuin. Van de meest exotische bloemen en planten tot een prachtig ornament op de tafel, het kan allemaal. Een stijl die vooral erg populair is, is de Ibiza stijl, ook wel bekend als ‘Bohemian’. Deze stijl kenmerkt zich door de vele tinten wit, die worden gecombineerd met kleur en aardewerk. Om er nu voor te zorgen dat ook jouw tuin helemaal klaar is voor de zomer en dus gezellig en sfeervol is, hebben wij een aantal handige tips! Bij KNUS Lifestyle zijn we namelijk niet alleen dol op het inrichten van huizen, maar denken we ook graag mee als het gaat om de tuin.

Maak gebruik van kleuren en verschillende texturen in je tuin

Kleuren en texturen spelen een ontzettende belangrijke rol bij het creëren van een gezellige sfeer in je tuin. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een saaie betegelde tuin met de bekende 60 x 60 terrastegel niets bepaald sfeervol zijn, als er daarnaast ook niet iets wordt gedaan aan de aankleding van je tuin. Populaire en vooral ook warme tinten zoals terracotta doen het bijvoorbeeld altijd ontzettend goed. Terracotta associëren de meesten van ons met een zonnig vakantieoord, wat ook zorgt voor een bepaalde herinnering. Omdat we het onszelf natuurlijk wel aangenaam willen maken, is het leuk deze materialen te combineren met sierkussen en plaids voor wat extra comfort. Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld tot in de late uurtjes wilt kunnen genieten van de buitenlucht.

Zorg voor de juiste verlichting in je tuin

Net als in huis, kan ook in je tuin de verlichting de sfeer maken of breken. Het is dus vooral belangrijk om goed te kijken naar welk type verlichting je kiest en op welke plekken. Zo is het bijvoorbeeld wel handig om ook wat functionele verlichting te hebben, voor het geval je ‘s avonds heerlijk met z’n allen aan de tuin tafels wilt kunnen eten, nadat je eerst een half uur achter de BBQ hebt gestaan bijvoorbeeld. Omdat we bij KNUS al de nodige ervaring hebben als het gaat om het inrichten van een tuin, is het ons advies om een lichtplan te laten maken. Zo weet je precies waar welke verlichting komt en zul je zien dat dit je tuin van een matig 7 al snel een upgrade geeft naar een dikke 9!

Creëer verschillende plekken in je tuin

Een gezellige tuin biedt diverse plekken waar je kunt genieten op verschillende momenten van de dag. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de grootte van je tuin, maar kun je ook in een tuin van 10, 15 of 20 vierkante meter prima meerdere plekken creëren. Zo hoef je echt niet overal een uitgebreide zithoek te maken, maar is vaak een ligstoel met tafeltje al voldoende om bijvoorbeeld een plekje te creëren waar je rond het middaguur even heerlijk kunnen zonnen. Denk daarnaast ook aan een comfortabel lounge gedeelte waar je kunt relaxen met een goed boek en een kopje koffie in de ochtendzon. Maar ook aan een eettafel waar je samen met vrienden en familie kunt genieten van een hapje en een drankje wanneer de zon voorzichtig onder gaat. Door deze verschillende plekken te creëren, benut je de ruimte optimaal en kun je altijd een geschikte plek vinden voor elke gelegenheid.

Planten en bloemen

Je tuin is natuurlijk pas compleet als er ook wat planten en bloemen staan. Nu hoef je echt geen hele bloemenzee te kiezen, maar is het wel leuk om bijvoorbeeld wat planten af te wisselen met kleurrijke bloemen. Om het jezelf makkelijk te maken is het ons advies om te werken met verschillende borders of gewoon wat bloembakken, zodat je ze ook kunt verschuiven als dat nodig is.

Tuinaccessoires om het af te maken

We hebben het nu wel gehad over de indeling en het creëren van verschillende plekken, maar wat tuinaccessoires om het geheel af te stijlen is natuurlijk ook wel belangrijk. Stel dat je een mooie overkapping hebt, dan is het helemaal niet gek om een mooi wandkleed op te hangen, bijvoorbeeld met een afbeelding van het strand of een mooi grote boeddha. Je zult zien dat wanneer je naast de verschillende bloemen en planten, ook serieus aan de slag gaat met wat accessoires, je in een paar eenvoudige stappen een volledige andere look en feel weet te creëren van je tuin.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 277 reviews.
Scroll naar top
0