Interieur restylen
knus home en gifts

Hoe richt je je woonkamer het beste in?

Een woonkamer inrichten kan een behoorlijke klus zijn. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, waardoor je misschien niet meer weet hoe je dit het beste aan kunt pakken.  Met onze tips hoeft dit geen enkel probleem te zijn. Door op onderzoek uit te gaan naar de mogelijkheden voor jouw woning, zal je woning er ineens een stuk beter uit gaan zien. Met enkele kleine veranderingen zie je direct al een woning die bij je past en waar je graag wilt zijn.

Inhoud

Meubels staan centraal

Als eerste is het goed om te weten dat jouw meubels centraal staan. Zo is de beste tv een belangrijk onderdeel van de woonkamer. De woonkamer draait vaak om de tv. Daarom moet hij zo centraal mogelijk hangen, zodat je er eigenlijk altijd op zal kunnen kijken.  Naast de tv staat de bank ook erg centraal. De bank moet bij de tv in de buurt staan, maar hij moet er niet te dicht op staan. Hier kan je het beste goed rekening mee houden, zodat de verhoudingen in de woonkamer kloppen. Zo voorkom je dat de woonkamer niet samenhangt. 

Decoratie juist plaatsen

Verder is het ook zeer belangrijk dat de decoratie juist in de woning staat. Bij goede decoratie kun je bijvoorbeeld denken aan planten. Planten zijn de ideale manier om je woonkamer wat op te leuken. De sfeer verandert er door en je krijgt wat meer kleur in de woonkamer.  Naast planten zijn ook foto’s een goede toevoeging. Je foto’s maken je woning uniek en zorgen ervoor dat de woning ineens meer als jezelf gaat voelen. Dit hoeven niet eens foto’s van jezelf te zijn, als je maar een gevoel hebt bij de foto’s. Dat is vaak de manier om je woonkamer op te leuken.

Gebruik maken van wanddecoratie

Naast staande decoratie, kan wanddecoratie ook een hele hoop voor je betekenen. Wanddecoratie kunnen ook foto’s zijn, maar ook schilderijen zijn altijd een goed idee. Daarnaast kun je denken aan hangplanten of juist aan instrumenten die aan de muren hangen. Dit maakt de woonkamer echt af.  Bij wanddecoratie is het wel van belang dat je er niet te veel van gebruikt. Hoe meer wanddecoratie, hoe drukker het in de woonkamer wordt. Je kunt het beste niet te veel decoratie gebruiken. De decoratie die je dan gebruikt kan dan wat groter en meer centraal staan.

Richt het logisch in

Verder is het voor de woonkamer belangrijk dat je de inrichting logisch hebt staan. Wanneer de inrichting niet logisch is, zul je niet lekker door je eigen huis heen lopen. De inrichting moet fijn zijn om te gebruiken, maar er moet niets in de weg staan als je ergens naar toe wilt lopen.  Zo is het leuk om iets midden in de kamer te hebben staan, maar is dit ook fijn om langs heen te lopen? Door hier goed naar te kijken zul je direct zien wat er wel en niet handig is om te doen. Zo voorkom je dat je huis juist chaotisch wordt.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 273 reviews.
Scroll naar top
0