houten trap
knus home en gifts

Maak van je oude houten huishoudtrap een echte eyecatcher

Ga dit jaar voor het onverwachte en gebruik voorwerpen die misschien niet gangbaar zijn maar het toch heel goed kunnen doen wanneer je je woonkamer eens flink wilt opfleuren. Vooral na de winter kan het hier en daar wat muf en stoffig zijn. Voor wie nog de tradities van vroeger in ere houdt, zal een voorjaarsschoonmaak niet alleen het huis opfrissen maar ook het hoofd. Voor wie iets meer wil doen voor zijn of haar interieur zijn er beslist veel mogelijkheden die geen al te grote investering behoeven. Je hebt misschien nog oude gebruiksvoorwerpen die in het hedendaagse huishouden niet meer mee kunnen. Die hoef je niet meteen weg te gooien of naar de kringloopwinkel te brengen. Oude gereedschappen of antieke items kun je namelijk als mooi decoratiestuk weer een nieuw leven geven.

Inhoud

Klussen

Oude attributen die je best een tweede leven als decoratiestuk kunt geven is het oude keukentrapje of houten ladder, die misschien al generaties lang in de familie zijn. Wees maar niet bang, we adviseren je niet om er afstand van te gaan doen. Ga je klussen op hoogte dan kan dit houten gammele hulpmiddel echt niet meer. Een goed en modern alternatief is een vouwladder kopen. Het voordeel van deze ladders is dat ze multifunctioneel zijn, na de klus makkelijk op te bergen en bovendien in opgevouwen toestand weinig plek innemen.

Veilig werken

Ga je flink aan de slag zet dan de oude houten ladder meteen aan de kant, want veiligheid gaat boven alles. Moet je in een grotere ruimte aan de slag dan kun je een kamersteiger Altrex aanschaffen. Het voordeel hiervan is dat deze binnensteiger gemakkelijk is op te bouwen, compact te vervoeren en uit te breiden tot diverse hoogtes. Zo kun je altijd overal makkelijk bij zonder dat je ver en gevaarlijk hoeft te reiken. Ga je boven de 2.50 werken dan moet je wettelijk gezien ook de nodige veiligheidsmaatregelen nemen. Dat is natuurlijk niet voor niets, omdat je op grotere hoogtes zomaar je evenwicht kunt verliezen.

Oude trap

Wanneer je de nieuwe trap hebt aangeschaft, verdient de oude een prominente plek in je nieuw ingerichte huis. Dertig jaar geleden zag je het nog wel dat die houten inklap trap met brede treden de ideale plek was voor planten. Dat mag tegenwoordig weer. Een variant is de normale houten ladder met sporten die je schuin tegen de muur zet en waarvan je de sporten voorziet van plankjes zodat je er mooi de bloempotten op zet. Zorg er wel voor dat hoek van de ladder zo tegen de muur staat dat de plankjes mooi waterpas en horizontaal komen. Ga de oude ladder niet strak in nieuwe verf zetten maar bewaar de versleten look en breng er voor wat duurzaamheid een beschermende laklaag overheen.

Meer ruimte

Een update van een woonruimte doe je vaak niet alleen om het mooier of stijlvoller te maken. Het komt vaak voor dat je meer meters leefruimte wilt creëren. Dat kan in de vorm van een uitbouw of als je het zonder vergunning wilt doen is de terrasoverkapping een goede keuze. Je kunt het ook in de hoogte zoeken als je bijvoorbeeld een tot nu toe onbereikbare vliering hebt. Met een beetje budget kun je de dakruimte groter maken door het aanbrengen van dakkapellen. Indien er geen ruimte voor een vaste trap is, dan is de vlizotrap een uitkomst. De huidige generatie vlizotrap afmetingen zijn divers, heel stevig, compact weg te klappen en zeer veilig.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 249 reviews.
Scroll naar boven
Scroll naar top
0