Tips voor het kiezen van een nieuwe vloer
knus home en gifts

PVC of laminaatvloer? Welke keuze maak jij?

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer en twijfel je tussen PVC of laminaat? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Omdat wij heel goed snappen dat de keuze voor de juiste vloer enorm belangrijk is, hebben we de verschillen en overeenkomsten voor je op een rijtje gezet. Allereerst is het een flinke uitgave, maar is het type vloer dat je kiest ook allesbepalend voor de look en feel van je complete interieur. Je kunt je huis nog zo gezellig hebben ingericht, maar wanneer je een vloer hebt die op een verkeerde manier de aandacht trekt, dan wordt dit volledig te niet gedaan. Dus sta jij op het punt een nieuwe vloer uit te zoeken en twijfel je tussen PVC of laminaat? Let dan goed op!

Het verschil tussen een PVC en laminaatvloer

Wat belangrijk is om te weten, is dat er een wezenlijk verschil zit tussen een PVC- en laminaatvloer. Het eerste verschil is het type materiaal waarvan de vloeren zijn gemaakt. Zo bestaat een laminaatvloer uit verschillende lagen die op HDF zijn geperst. Dit houdt niets meer in dan een hard samengeperste houtvezelplaat. Kijken we naar de PVC vloer, dan zijn deze gemaakt van kunststof. Een ander verschil is de manier waarop deze vloeren worden gelegd. Zo wordt laminaat door middel van een kliksysteem gelegd, wat overigens ook heel goed zelf te doen is en wordt een PVC vloer verlijmd op de ondergrond. Je kunt er in het geval van een PVC vloer dus ook beter voor kiezen om dit te laten doen. Een PVC vloer laten leggen door een erkend bedrijf is dus een verstandige keuze. Niet alleen omdat je dan zeker weet dat het goed gebeurt, maar ook omdat zij verantwoordelijk zijn voor de afwerking van de vloer.

Heb je vloerverwarming?

Heb je vloerverwarming of ben je voornemens dit te laten aanleggen? Dan is ons advies om te kiezen voor een PVC vloer. Laminaat is overigens ook geschikt, maar is een veel minder goede geleider, waardoor je een stuk minder energiezuinig bent en de kosten voor het stoken hoger zullen uitvallen. Nu mag er dan wel een aanzienlijk verschil zitten in de prijs van een PVC en laminaat vloer, maar is dit wel iets om serieus mee te nemen in het maken van je uiteindelijke keuze. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks je nieuwe vloer hebt laten leggen en je tijdens de herfst- en wintermaanden last van koude voeten hebt.

Bepaal het budget

Het is geen geheim dat een goede PVC vloer een stuk duurder is dan een laminaatvloer. Logisch ook, want er zit dusdanig veel verschil in kwaliteit, dat deze verschillen ook te rechtvaardigen zijn. Voor een goede laminaatvloer betaal je al snel tussen de 15 en 25 euro per vierkante meter, terwijl een PVC vloer van een gerenommeerd merk als Therdex al snel kan oplopen tot zo’n 50 euro. Kies je voor een visgraatvloer, dan is dit vaak nog enkele tientjes duurder per vierkante meter. Het is dus aan jou om te bepalen wat het budget is en wat je het waard vindt. Zo is het helemaal niet vreemd om voor de woonkamer te kiezen voor een dure PVC vloer, terwijl je op de slaapkamers en eventueel op zolder een laminaatvloer laat leggen.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 277 reviews.
Scroll naar top
0