slaapkamer op zolder
knus home en gifts

Een slaapkamer op zolder, de voordelen lees je hier!

Vaak wordt tijdens het indelen van de woning de zolder vergeten. De meeste woningen hebben boven 3 slaapkamers, waarvan we vaak zien dat er één kamer te klein is als ‘normale’ slaapkamer. De zolder is hiervoor de perfecte oplossing en een vaak enorme onbenutte ruimte als extra slaapkamer. Maak van jouw zolder een echte ‘master bedroom’. In dit artikel geven we je enkele tips voor een zolder slaapkamer.

Inhoud

Een zolder slaapkamer

Wanneer je je zolder wilt gaan verbouwen tot slaapkamer, is het handig voor jezelf bepaalde richtlijnen te hanteren. Met deze tips zorg je ervoor dat je de zolder, wat voor de meesten van ons een nutteloze opbergruimte is, wordt omgetoverd tot een echte hotel chique slaapkamer. Wat we namelijk vaak zien, is dat de zolder enkel wordt gebruikt als opslag, terwijl deze ruimte ook perfect kan dienen als extra slaapkamer. Zo kun je de zolder netjes aftimmeren met OSB platen, maar kun je er zelfs voor kiezen, in het geval je een grote zolder hebt er twee slaapkamers van te maken of één slaapkamer en het andere gedeelte een opslag, washok of zelfs speelkamer voor kinderen.

Zorg voor een goede indeling

Een zolder heeft in de meeste gevallen schuine wanden en dat is natuurlijk ook niet zo vreemd aangezien de meeste huizen zijn voorzien van een zadeldak. Daarom is het van groot belang te bepalen hoe je de zolder als slaapkamer wilt gaan indelen. Op deze manier kun je optimaal gebruik maken van alle ruimte. Wat een goed idee is, is om een moodboard te maken op deze manier heb je een goed overzicht van het geheel. Een bijkomstigheid is dat het natuurlijk enorm veel ruimte toevoegt aan je huis en direct de waarde van je huis verhoogt. Wil je serieus aan de slag met de beplating en moet de zolder worden afgetimmerd, dan kun je bij www.intriplex.nl allerlei verschillende soorten plaatwerk vinden. Niet alleen bij uitstek geschikt voor het aftimmeren van je zolder, maar ook om bijvoorbeeld een scheidingswand te maken, zodat je de ruimte kunt opdelen in meerdere kamers.

Zorg voor een goede lichtinval

De perfecte manier om ‘s ochtends wakker te worden is daglicht. Wanneer je een kleine woonkamer gaat inrichten, adviseren we ook natuurlijk licht. Op deze manier creëer je een optische grotere ruimte. Mocht je niet voldoende natuurlijk lichtinval hebben, dan is de eenvoudigste manier het plaatsen van een dakraam of eventueel dakkapel. Een dakkapel kun je vergelijken met een erker, alleen dan op je zolder. De kosten van een dakkapel zijn natuurlijk een stuk hoger, maar je creëer wel direct een flink stuk extra ruimte.

Let op het kleurgebruik op je zolderkamer

Doordat je zolder schuine wanden heeft is het van belang goed op te letten welke kleuren je gebruikt. Wanneer je kiest voor donkere kleuren lijkt het snel alsof de muren op je afkomen. Wat zorgt voor een optische kleine slaapkamer. Het is daarom van belang dat je werkt met lichte kleuren, hierbij kun je denken aan de kleuren wit, beige of prachtige pastelkleuren. Meerdere kleuren gebruiken, dat kan natuurlijk ook prima! Je muur in twee kleuren verdelen is een optie.

Zorg voor een vaste trap naar je zolder slaapkamer

Je slaapkamer moet natuurlijk wel goed bereikbaar zijn! Zorg er dus voor dat je een vaste trap naar je zolder hebt. Dit is eenmalig een flinke investering, maar dit betaald zich dubbel en dwars terug! Een vaste trap neemt natuurlijk wel de nodige ruimte in beslag. Toch zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden op het gebied van een ruimtebesparende trap, zodat je je zolder slaapkamer toch eenvoudig kunt bereiken.

Je kunt ervoor kiezen een draaitrap te plaatsen. Naast dat deze trap niet zoveel ruimte in beslag neemt is het natuurlijk ook een stuk extra comfort, maar vooral veiligheid. Een andere optie is de meest praktische oplossing; een trap met inbouwkasten. Op deze manier kun je de spullen bewaren op de plek waar nu de trap geplaatst is. Daarnaast scheelt het je opbergruimte op zolder, door de schuine wanden is het plaatsen van kasten op je zolder slaapkamer natuurlijk wat lastiger.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 281 reviews.
Scroll naar top
0