KNUS Lifestyle

welke kleuren passen bij elkaar

Welke kleuren passen bij elkaar in de woonkamer?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

De juiste meubels uitzoeken, bijpassende woonaccessoires en dit zijn slechts enkele zaken. Het inrichten van je woonkamer is voor velen van ons een hele opgave. De basis is het kiezen van een kleur of uiteraard meerde kleuren. Een kleur komt namelijk overal in je woonkamer terug. Het behang, de vloer, woonaccessoires, raambekleding maar natuurlijk ook je meubels. Door te kiezen voor 1 vaste kleur en deze te combineren met 1,2 of misschien zelfs 3 ‘sub’kleuren creëer je eenvoudig eenheid in je woonkamer. Maar we begrijpen bij Knus heel goed dat je jezelf de vraag stelt; Welke kleuren passen bij elkaar in de woonkamer?

Inhoud

Begin met de basis kleur in je woonkamer

Om de vraag ‘Welke kleuren passen bij elkaar in de woonkamer’ te kunnen beantwoorden, nemen we jullie stap voor stap mee om tot het gewenste resultaat te komen. Het is belangrijk te beginnen met de zogenaamde ‘basis’ kleur. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van je eigen smaak, houd je van felle kleuren, juist wat rustigere kleuren of aardse tinten? Je kunt alle kanten op! Zo kun je er zelfs voor kiezen een halve muur in je woonkamer te verven. Op deze manier doorbreek je die lange muur en accentueer je bepaalde woonaccessoires of meubelstukken extra.

Kleuren die bij elkaar passen in je woonkamer

Om je een eindje op weg te helpen hebben we enkele kleurcombinaties voor je samengesteld die goed bij elkaar passen. Groen, zwart & goud. Dit is een combinatie die zorgt voor een stuk rust en waarin je kunt kiezen voor enkele gouden accessoires zodat je interieur extra opvalt! Heb je één hele lange wand in je woonkamer, maar weet je eigenlijk niet zo heel goed wat je hiermee moet? Dan is het een idee om deze lange wand op te splitsen in delen. Zo kun je eenvoudig die lange muur in je woonkamer doorbreken.

Groen als basiskleur in je woonkamer

Groen als basiskleur, we zien dat groen in steeds toenemende mate een populaire kleur is. Niet voor niets dat deze als perfecte invulling geldt op de vraag welke kleuren in je woonkamer bij elkaar passen. Vind je groen toch iets ‘te’, ga dan voor een veilige keuze, bijvoorbeeld de RAL9010 (gebroken wit). Groen wordt vaak geassocieerd met rust, groen is niet voor niets de kleur van de natuur. Het hoeft natuurlijk niet te betekenen dat dit verf hoeft te zijn, groen is ook een echte behang trend! Probeer naast de groene wanden de woonaccessoires te mixen met goud en zwart.

Let hierbij wel op dat je de gouden accessoires met mate gebruikt, dit omdat het anders al snel kitsch kan overkomen. Wij zijn gek op goud, dus voor ons kan het niet goud genoeg zijn! Maar dit is uiteraard volledig je eigen keuze. In de afbeelding bovenin zie je dat deze prachtige kleuren combinatie zorgt voor een strakke/industriële look in je woonkamer.

Zorg voor opvallende wanddecoratie in je woonkamer

Wanneer je ervoor hebt gekozen een prachtige groene wand te nemen in je woonkamer of dit nu geverfd is of met mooi behang, dan mag wanddecoratie natuurlijk niet ontbreken! Kies je voor iets eenvoudigs of is iets aparts aan de muur meer iets voor jou? Zelf vinden wij een prachtige schilderij in de kleuren zwart/grijs/wit echt geweldig! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooi dier of prachtige plant. Ook de skyline van een grote populaire stad is erg in trek! Kortom, ook hiermee kun je alle kanten op, het is maar net wat je smaak is.

Niets missen?!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste tips, inspiraties en direct 10% korting op je bestelling!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 17 reviews.
Scroll naar top