raambekleding-keuken
knus home en gifts

Welke soorten raamdecoratie kennen we?

Raamdecoratie is er in allerlei soorten en maten. Naast dat het praktisch moet zijn, heeft het natuurlijk ook een enorme invloed op de sfeer en gezelligheid in ons huis. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het een heel verschil is of je nu zwarte jaloezieën voor je ramen hebt hangen of klassieke witte lamellen. Omdat de keuze best lastig kan zijn en niet iedereen dezelfde smaak en ook het budget heeft, is het goed om de verschillende soorten raamdecoratie wat verder uit te lichten. Dus ben jij nu op zoek naar raamdecoratie, maar heb je nog geen idee wat je daadwerkelijk zou willen? Lees dan eens rustig de volgende opties door. Uiteraard kunnen we je, mocht het nodig zijn, ook altijd voorzien van persoonlijk advies.

Gordijnen

Wanneer we het hebben over raamdecoratie, dan zien we toch vaak dat hier op een bepaalde manier naar gekeken wordt. Ontzettend zonde als je het ons vraagt! Gordijnen zijn namelijk in ontzettend veel verschillende soorten, kleuren, maten en ook stoffen verkrijgbaar en hebben dus alles behalve een stoffig imago. Het voordeel van gordijnen, is dat ze niet alleen praktisch gezien handig zijn, maar ook een absolute toevoeging zijn aan je interieur. Wel is het handig te kiezen voor een neutrale kleur, zodat je gordijnen niet direct alle aandacht op zich vestigen. Naast dat gordijnen zorgen voor wat extra sfeer, hebben ze ook een isolerende werking, helemaal wanneer je kiest voor een wat dikkere stof. Daarnaast zorgen ze ook voor wat extra privacy, aangezien de mensen die langs je huis lopen, natuurlijk niet door de gordijnen heen kunnen kijken.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn een veelzijdige optie die je in principe kunt aanpassen aan iedere stijl, wens en ook budget. Dit heeft als voordeel dat je dus ook met een wat kleiner budget prima kunt kiezen voor een wat luxere raamdecoratie voor in de woonkamer. Zo heb je de keuze uit hout, PVC en ook aluminium. Daarnaast kun je ook kiezen voor allerlei verschillende extra opties zoals het draaien van de lamellen zelf, zodat je bepaald hoeveel licht er naar binnen kan schijnen en of mensen wel of niet naar binnen kunnen kijken. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat jaloezieën vaak op maat gemaakt moeten worden, omdat vaak de standaard maten niet of niet helemaal passen.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn ideaal als je op zoek bent naar wat extra privacy, maar het niet te donker wilt hebben in huis. Het voordeel van deze gordijnen, is dat ze, in tegenstelling tot normale gordijnen, gemaakt zijn van een stuk dunnere stof. Dit heeft als voordeel dat het veel meer licht doorlaat, maar je wel geniet van een stukje privacy. Plisségordijnen worden vaak gemaakt van een geplooide stof, waardoor je ze gemakkelijk omhoog en omlaag kunt doen. Zo bepaal je dus helemaal zelf in hoeverre jij wil dat mensen naar binnen kunnen kijken en jij naar buiten.

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 273 reviews.
Scroll naar top
0