verbouwing van je huis
knus home en gifts

Top 5 tips om te besparen op je volgende verbouwing

We begrijpen het. Je wilt je huis renoveren, maar de gedachten over het budget worden overweldigend. Hier zijn enkele ideeën om je budget onder controle te houden en je op weg te helpen naar de renovatie waar je van droomt. Zo weet je precies hoe je moet besparen op je volgende verbouwing!

Maak een begroting voor jezelf

Voordat je begint met het renoveren van je huis, moet je een budgetplan maken. Maak een lijst van de dingen die je in je huis wilt veranderen en doe wat onderzoek naar de prijzen voor deze items die je in je huis verandert. Nadat je je budget hebt vastgesteld en je due diligence hebt gedaan, heb je een uitstekend beeld of de volledige omvang van je renovatie realistisch is. Als je je aan het budget houdt, kun je je uitgaven onder controle houden en toch een geweldig project creëren. Houd rekening met upgrades van afzonderlijke onderdelen van je verbouwing, omdat deze snel kunnen oplopen en je budgetplannen kunnen opblazen.

Doe een deel zelf

De beste manier om geld te besparen op een woningrenovatie is door een deel ervan zelf te doen. Als je een krap budget hebt, is het beter om delen van het project zelf te doen. Er zijn verschillende ideeën voor de verbouwing van je huis die je zelf kunt uitvoeren, zoals schilderen, slopen en opruimen, evenals een deel van de planning en het ontwerp. Maak een lijst van dingen die je zelf kunt doen zonder dat je een deskundige nodig hebt. Dit kan je wat geld besparen.

Kies je materialen en afwerkingen verstandig

Verbouwingen vereisen dat je tijdens het proces veel keuzes maakt en er zijn zoveel verschillende materialen waaruit je kunt kiezen. Maar als je veel geld wilt besparen, is het essentieel dat je een goede prijs op je materialen vindt. Extra tips, zoals het gebruik van verf in plaats van tegels, en het repareren of opnieuw afwerken van een gebied in plaats van vervangen, kunnen oplopen en je veel geld besparen. Ook een afvalcontainer huren in plaats van kopen is verstandig, aangezien dit ook minder kost.

Winkel bij de juiste verkoper

Het kan erg belangrijk zijn om vroeg in het proces de juiste expert te vinden, omdat deze vaak geweldige ideeën heeft over hoe je geld kunt besparen tijdens de renovatie van een woning. Veel mensen zijn van mening dat het inhuren van een professional de kosten aanzienlijk zal verhogen, maar vaak kan hun expertise je tijd en geld besparen en je helpen je budget en verwachtingen gaandeweg te beheren.

Investeer tijd

Last but not least, investeer zoveel tijd als je kunt missen. Terwijl je huizen verbouwt, kan het verstandig investeren van je tijd in zaken als het maken van budgetten en de materiaalkeuze een groot verschil maken voor je bedrijfsresultaten. Als je van vintagestijl houdt, zorg er dan voor dat je de tijd neemt om online te zoeken naar dingen die hergebruikt kunnen worden. Het kan overweldigend lijken, maar het is de moeite waard om je project te personaliseren en daarbij geld te besparen.

 

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 273 reviews.
Scroll naar top
0