feng shui
knus home en gifts

Een minimalistisch sfeervol interieur met de Japandi stijl

De Japandi-stijl is een fusie van het Japanse en Scandinavische design, met een minimalistische, functionele, warme en rustgevende uitstraling, gekenmerkt door een vleugje imperfectie. Deze stijl, die een brug slaat tussen Scandinavische hygge en Japanse wabi-sabi, is al meer dan een eeuw oud maar pas recentelijk populair geworden in het Nederlandse interieur.

It’s the best of both worlds!

Japandi combineert invloeden uit de Japanse en Scandinavische woonstijlen, waarbij de nadruk ligt op evenwicht, rust en natuurlijkheid. De Japanse invloeden brengen elementen van Feng Shui en Zenboeddhisme in het interieur, terwijl de Scandinavische stijl bekend staat om zijn warmte en gezelligheid, vooral tijdens de donkere wintermaanden. Deze combinatie resulteert in een sfeervol interieur met een minimalistische esthetiek. Zie je het al voor je? Een prachtige grote bank in een lichte tint met daarachter een Akuwoodpanel en een mooi wit kleed voor de voetjes? 

Creëer rust en kalmte

Natuurlijke materialen spelen een belangrijke rol in Japandi, waarbij hout toch wel echt de boventoon voert. Afhankelijk van de houtsoort kun je één van de twee iets meer uitlichten. Ga je voor wandpanelen hout van een donkere soort als walnoot? Dan hebben de Japanse invloeden iets meer de boventoon. Heb je liever lichte houtsoorten in huis? Dan wordt het toch net iets meer Scandi. 

Samen met materialen als rotan, papier, keramiek en leer, zorg je voor contrast en diepte in het interieur. Door verschillende texturen en stoffen te gebruiken creëer je meer warmte en gezelligheid toe aan deze wat minimalistische stijl. Denk bijvoorbeeld aan linnen gordijnen of een paar mooie kussens voor de zachte afwerking.  

Ook door de subtiele contrasten tussen de donkere Japanse tinten en de lichte Scandinavische tinten zorg je voor een kalme sfeer in huis.  Felle kleuren zijn echt not done en ook de pasteltinten die je nog wel vaak terugziet in het Scandinavische interieur worden vermeden. In plaats hiervan zijn de basiskleuren de warmere en neutrale tinten als bruin, crème en beige en worden de pastelkleurige accessoires vervangen door donkerbruin, zwart, messing en terracotta. 

Simple luxury

Eenvoud, maar ook luxe, dat wil je met een Japandi interieur uitstralen. Laat meubels met drukke prints en felle kleuren daarom ook maar achterwege. Kies in plaats hiervan voor meubels met strakke en ronde vormen gemaakt van natuurlijke materialen als hout. Wil je wat contrast creëren in je interieur? Laat dan een paar meubels in het zwart terug komen. 

Als je rust in huis wilt, dan is er één ding wat je absoluut niet wilt.  Een rommelige uitstraling. Ga dan ook, wanneer je er de ruimte voor hebt, voor een paar grote meubelstukken die jouw interieur vormen. Denk bijvoorbeeld aan een grote bank in een lichte tint. En ook niet geheel onbelangrijk: zorg voor genoeg kastruimte om al je spullen op te kunnen bergen. 

Vind je innerlijke Marie Kondō

Het creëren van een Japandi-interieur omvat het gebruik van organische ronde vormen in combinatie met strakke lijnen, waarbij minimalistisch denken centraal staat. Accessoires moeten vooral functioneel zijn en bijdragen aan de rust en eenvoud van de ruimte, met planten als natuurlijke toevoeging. Het motto van Japandi is daarom ook ‘’less is more’’.  Investeer dus in een paar prachtige meubelstukken en kleed dit aan met zorgvuldig uitgekozen kunstwerken, keramische vazen of boeken. Of wat dacht je van een bonsaiboom om de Japanse invloed echt te benadrukken?

Net binnen 

Vers van de pers.

Kehly

Kehly

Kehly is eigenaresse van KNUS Lifestyle. Dagelijks is ze vol passie bezig met het zoeken naar de laatste trends op het gebied van wonen en inrichting. Naast deze fantastische webshop, heeft ze inmiddels ook haar eigen fysieke store geopend 'KNUS Home & Gifts' in het centrum van Oldenzaal (Overijssel)

Droom weg 

Laat je inspireren.

De waardering van www.knuslifestyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 273 reviews.
Scroll naar top
0